SÖZ | “Sözde İslamcı terör uyarısıyla ilgili iletişim felaketi!”

Geleceğin Sosyal Avusturyası Partisi [SÖZ], Viyana emniyetinin “İslamcı tehdit” gerekçesiyle iki gün boyunca kilise önlerinde ağır silahlı polis güçlerinin konuşlandırılması kapsamında basın açıklaması yaptı.

SÖZ | “Sözde İslamcı terör uyarısıyla ilgili iletişim felaketi!”

Çarşamba ve perşembe günü Viyana’da bazı kiliselerin önünde ağır silahlı özel polis birimlerinin konuşlandırıldığı görüldü. Viyana kiliselerinin ağır silahlı özel birimlerce korunmaya alınması, kentte korku havası yarattı. Resmi olarak polis, çok sayıda ağır donanımlı polis memurunun neden Viyana kiliselerinin önünde pozisyon aldığını açıklamak istemedi. Ancak bir süre sonra IŞİD tarafından olası bir saldırıya karşı önlem olduğu kamuoyuyla paylaşıldı.

Viyana emniyeti gelen tepkilerden olsa gerek, sadece kiliselerin değil tüm dinlere ait ibadethanelerin korunduğunu açıkladı.

Suriye iç savaşın başlama yıldönümüne atıfta bulunan emniyet, perşembe akşamı polis ablukasının kaldırıldığını açıkladı.

“Sözde İslamcı terör uyarısıyla ilgili iletişim felaketi!”

Geleceğin Sosyal Avusturyası Partisi [SÖZ] Viyana’da iki gün süren gelişme hakkında Almanca bir basın açıklaması yaptı.

“Viyana’da güvenlik güçlerinin uyarısı, günlerce hepimizi endişelendirdi. İlk dakikalardan itibaren, kiliselere karşı “İslamcı tehdit”den bahsedildi. İnsanlar somut önlemlerin ne olduğunu bilmeden, paniğe sokuldu” denilen açıklamada, “Bazı Müslüman vatandaşlar dış görünüşleri nedeniyle kamusal alanda artan ayrımcılıktan endişe etmek zorunda kaldı” dendi.

SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü konuyla ilgili: “Güvenlik güçlerinin uyarısının belirli bir dini azınlıkla ilgili böyle bir huzursuzluğa ve ayrımcılığa yol açmasından üzüntü duyuyoruz. Bu tür uyarılarda gerçeklerin doğru bir şekilde incelenmesi, bir grup insanın haksız yere şüpheli ya da ayrımcılığa maruz kalmasının önlenmesi için önemlidir” diye konuştu.

Gördü, “Şeffaflık ve hassasiyet, yetkililere ve uyarılarına olan güven açısından hayati önem taşır.

Biz aşırıcılıkla mücadeleyi destekliyoruz, ancak ayrımcılığı önlemek için daha fazla hassasiyet talep ediyoruz” dedi. | © DerVirgül

Yayınlama: 17.03.2023
Düzenleme: 17.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.