Polis Kiliseleri koruyor | Kilise temsilcilerinin bundan haberi yok!

Viyana’da kilise önlerine ağır silahlı özel birimlerin konuşlandırılması, kentte olası bir terör saldırısının engellenmek istendiğini gösterirken, polisin korumaya çalıştığı kilise temsilcilerinin bundan haberi olmadığı ortaya çıktı.

Polis Kiliseleri koruyor | Kilise temsilcilerinin bundan haberi yok!

Avusturya Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre hareken eden özel polis birimleri, IŞİD yanlılarının bir saldırı girişimi olasılığı üzerinde durduğu bildirildi.

Resmi olarak polis, çok sayıda ağır donanımlı polis memurunun neden çarşamba sabahı Viyana kiliselerinin önünde pozisyon aldığını açıklamak istemiyor.

Viyana Polisi şu tweetleri atarak, “Şu anda, şehir bölgesinde, bazıları özel teçhizatlı polis güçlerini giderek daha fazla göreceksiniz. Nedeni, kiliselere yönelik belirsiz bir saldırı riskidir” mesajını yayınladı. Ardından gelen tweetlerde ise, asparagas haberlerin paylaşılmaması istendi. Polis bunun tedbir amaçlı olduğunu bildirdi.

Katolik Kilisesi’nin temsilcileri şaşkın

Ağır silahlı polislerin kiliseleri koruduğu uyarısını Twitter üzerinden öğrendiklerini belirten Kardinal Christoph Schönborn şu anda Seitenstetten’deki piskoposlar konferansının bahar genel kurulunda. Polisten bilgi almak için orada beklediklerini söylüyorlar. | © DerVirgül

Yayınlama: 15.03.2023
Düzenleme: 15.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.