90 bin kişinin e-kartları bloke olacak

15 Ocak’tan itibaren yaklaşık 90 bin kişinin e-kartları sigortalı olmalarına rağmen bloke edilecek. E-kartınızda henüz fotoğraf yoksa hızlı davranmalısınız. Etkilenenlerin şimdi tam olarak ne yapması gerekiyor?

90 bin kişinin e-kartları bloke olacak

E-kartınızda henüz fotoğraf yoksa hızlı davranmalısınız. 15 Ocak’tan itibaren fotoğrafsız tüm e-kartlar bloke edilecek. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, yaklaşık 90.000 kişinin yaklaşan tecritten etkileneceği söyleniyor. Bakanlığa göre fotoğrafların daha sonra gönderilmesi hâlâ mümkün olduğundan etkilenenlerin sayısı azalmaya devam ediyor.

14 yaş altı çocuklar ve 70 yaş üstü kişiler fotoğraf zorunluluğundan hâlâ muaftır, ayrıca 4. bakım kademesindeki bakıma muhtaç kişilerin fotoğrafsız e-kartları da geçerliliğini koruyacak. Özellikle acı: E-kartı bloke edilenlere bu konuda doğrudan (örneğin posta yoluyla) değil, örneğin doktor ziyaretleri sırasında bilgi veriliyor.

Bakanlığın da açıkça belirttiği gibi, e-kart bloke edildikten sonra bile hizmetlerden yararlanmak mümkün. Etkilenen kişiler, 15 Ocak’tan sonra doktor ziyaretleri sırasında veya sosyal güvenlikle iletişime geçtiklerinde kartlarının bloke olduğu konusunda bilgilendirilmelidir. Son olarak, bir fotoğrafın gönderilmesi ve kaydedilmesi için 150 günlük bir süre verilmektedir.

Şayet e-kartınızda fotoğraf yoksa; buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.