Başbakana “Döner ne zaman 3 Euro olacak?” diye soruldu

Enflasyonun yükselmesi ile ekmek arası döner fiyatları 3 Euro’dan 8 Euro’ya çıkmıştı. Enflasyonun düşmesi ile döner fiyatlarının da düşmesini bekleyen gençler, olayı başbakana taşıdı.

Başbakana “Döner ne zaman 3 Euro olacak?” diye soruldu

Almanya’da enflasyonun yükselmesi ile 3 eurodan 8 euroya çıkan döner fiyatları enflasyonun düşmesi ile yeniden gündem oldu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’e sosyal medya hesabından yaptığı soru-cevap yayınında “Döner ne zaman 3 euro olacak?” sorusu yöneltildi.

Uzun süredir Almanya gündeminde yer alan döner fiyatlarının artışına ilişkin soruyu cevaplayan Scholz, “Serbest piyasa ekonomisinde yaşıyoruz. Fiyatlar arz ve talebine göre belirleniyor, döneri yapanların da ödemesi gereken ücretler var ve bununla baş etmeye çalışıyorlar” dedi.

Almanya’da ortalama döner fiyatının 8 euroya çıkmasıyla tepkiler çoğalırken, Scholz ücrette herhangi bir düzenleme yapılmayacağını söyleyerek, “Bu nedenle Almanya döner için tavan fiyat olmayacak. Ancak ülkede enflasyon zaten düşüyor ve düşmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Almanya’da döner fiyatları şehirden şehre değişiyor ancak ortalama 7 euroya döner yemek mümkün. Dönerin Almanya’da fiyatı son yıllarda yüzde 70 artarak ortalama 8 euroya yükseldi. Döner üreticileri ise fiyat artışına gitmek zorunda olduklarını belirtiyor. Et, 2021 yılına göre yüzde 22, yoğurt yüzde 30, un yüzde 59, enerji fiyatları ise yüzde 24 oranında arttı.

Avusturya’da en fazla fiyat artışı dönerde yaşandı

Almanya’da olduğu gibi enflasyon bir çok gıda ürünlerinin fiyatlarında artışa neden olmuştu. Mevcut durumda Avusturya’da en yüksek enflasyon gastronomi sektöründe yaşanıyor. Gecen yıla göre en fazla fiyat atışı yüzde 14’lük bir artışla döner kebapta yaşandı. Ülkede ekmek arası döner 6 Euro’yu geçmezken Linz kentinde ekmek arası dönerin 9 Euro’nun üzerinde satıldığı biliniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.