Köln’de caddeler ilk kez Ramazan ayına özel ışıklandırıldı

Almanya’nın Frankfurt kentinin Mutlu Ramazanlar levhasını asmasını müteakiben bu sefer de Köln kentinin büyük caddelerinden Venloer Caddesi Ramazan ışıkları ile donatıldı.

Köln’de caddeler ilk kez Ramazan ayına özel ışıklandırıldı

Venloer Caddesi, Köln’deki Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları semtlerden birisi olan Eherenfeld semtinde bulunuyor.

Ramazan ışıklarını asan The Ramadan Project, islamiq.de haber portalına yaptığı açıklamada, Ramazan ışıkları ile Ramazan ayını kamusal alana taşımak istediklerini, en az 1,5 milyon Müslümanın yaşadığı ve nüfusunun yüzde 10’unun Müslüman olmasına rağmen Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde halkın Ramazan ayı hakkında çok az bilgi sahibi olduğuna dikkat çekti.

The Ramadan Project, Ramazan ayının genellikle kişinin kendi dört duvarı ve cami cemaatleri arasında geçme eğiliminde olduğunu ifade ettikten sonra, bir yere kadar doğal olan bu durumun Ramazan’ın kamusal alana taşınmasıyla değişeceğini ifade etti.

Ramazan ışıklarının asılmasıyla, Alman sosyal gerçekliğinin bir parçası olan Ramazan farkındalığını ve Müslümanlara karyı empatiyi güçlendirmek istediklerini de açıklayan The Ramadan Project, ayrıca Podolski’nin Mülheim semtindeki Schanzenstraße‘de bulunan “Straßenkicker BASE” alanında halka açık iftar düzenleneceğini de bildirdi. Halka açık olmasına rağmen, alanın sınırlı kapasitesi olası dolayısıyla, iftara ön kayıtla katılına bilecek.

Yayınlama: 10.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.