Otizmli çocuğu bulmak için ülke ayağa kalktı

Otizmli çocuğu bulmak için ülke ayağa kalktı

Yüzlerce acil servis Arian’ı aramaya devam ediyor. Kayıp 6 yaşındaki çocuktan ise hâlâ bir iz bulunamadı. Havai fişeklerin, balonların ve müziğin kullanımının da faydası olmadı. Çocuğun bulunması için cumartesi gecesi havai fişekler patlatıldı.

Almanya Aşağı Saksonya eyaletinde pazartesi akşamı kaybolan çocuğu bulmak için yüzlerce polis, asker, arama köpeği, drone ve helikopter günlerdir çalışıyor.

Polise göre Asperger sendromlu çocuk, adı söylendiğinde tepki vermiyor: “Çok yakından aramamız gerekiyor çünkü kendi başına öne çıkmayacağını varsaymamız gerekiyor.” Acil servisler Arian’ı bulmak için alışılmadık yöntemler kullanıyor.

Bu amaçla Cuma günü çocuk şarkıları çalındı, balonlar dağıtıldı ve çocuğun dikkatini çekmek için havai fişekler atıldı.

Acil servisler gece görüş cihazları ve termal görüntüleme kameralarıyla hareket halindeydi ve yoldan geçen çok sayıda kişi ve bölge sakinleri de çocuğun aranmasına yardım teklifinde bulundu.

Arian pazartesi akşamı ailesinin evinden tek başına ayrıldı. Yüzlerce acil servis, altı yaşındaki çocuğun memleketi Bremervörde’deki Elm çevresindeki bölgeyi günlerdir tarıyor. Son birkaç gündeki düşük sıcaklıklar göz önüne alındığında, arama çalışmaları zamana karşı bir yarış haline geldi. Güvenlik kamerası, evinden kaybolan çocuğun yakındaki ormana doğru koştuğunu kaydetti.

Çocuğun suya düşmüş olabileceği ihtimalinden endişe ediliyor. Kurtarma ekipleri de yine bölgedeydi. Ahır ve garajlar arandı, rögar kapakları bile kaldırıldı. Belediye ayrıca Cuma günü yapılması planlanan çöp toplama işlemini de iptal etti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.