Scholz, AB seçimleri öncesinde sağcı popülistlerin yükselişi konusunda uyardı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumartesi günü Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde merkez sol Avrupalı partilerin bir araya geldiği toplantıda sağcı popülistlerin oluşturduğu tehditler konusunda uyardı.

Scholz, AB seçimleri öncesinde sağcı popülistlerin yükselişi konusunda uyardı

Scholz, Parlamentonun ikinci büyük partisi olan Sosyalistler ve Demokratlar grubunun bir parçası olan Avrupalı Sosyalistler Partisi’nin konferansı için Romanya’nın başkenti Bükreş’e geldi. 27 AB üyesi ülkede seçmenler 6-9 oranında sandık başına gidiyor.

Alman lider konferansa ev sahipliği yapan Parlamento Sarayı’nda yaptığı konuşmada, “Sağcı popülistler birleşik Avrupa’mıza karşı seçim kampanyaları yürütüyorlar” dedi. “Çocuklar için yaptıklarımızı yok etmeye hazırlar; mültecilere ve azınlıklara karşı duyarlılığı körüklüyorlar.”

Kamuoyu yoklamaları yaklaşan seçimlerde ciddi bir sağa kayma olduğunu gösteriyor; radikal sağ Kimlik ve Demokrasi grubu büyük olasılıkla Yeşiller ve merkezci Yenileme Avrupa grubu pahasına yasama meclisinde üçüncü büyük grup olmak için yeterli sandalye kazanacak. .

Scholz, “işleri halletme” kapasitesine sahip müreffeh bir AB’nin “popülizme ve otokratlara karşı en iyi tepki” olduğunu söyledi. Ayrıca Ukrayna’ya desteğin süreceğinin sözünü verdi ve bunun “Avrupa’da barışı yeniden tesis etmenin anahtarı” olduğunu söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.