Uçakla Türkiye’ye gitmek isteyen yolcunun bavulunda 1,4 milyon Euro bulundu

Havaalanı görevlilerini bile şaşkına çeviren olayda, yolcunun cesareti aptalca olarak değerlendirildi. Türkiye’ye gidemeden cezaevine gönderildi.

Uçakla Türkiye’ye gitmek isteyen yolcunun bavulunda 1,4 milyon Euro bulundu

Almanya-Münih Havalimanı’nda bir yolcu yığınla nakit parayla beyan etmeden Almanya’dan Türkiye’ye seyahat etmek istedi.

Birkaç bavul onluklar, yüzlükler ve elliliklerle doluydu. Şüpheli kaçakçının yolculuğu İstanbul yerine hapishanede son buldu.

Gümrük tarafından yapılan basın açıklamasına göre, milyonlarca nakit para müfettişler tarafından yakalandı. 44 yaşındaki bir Almanya ve İran çifte vatandaşının bu aptalca kaçakçılıktan sorumlu olduğu söyleniyor.

Münih bölgesinden gelen adam, içinde milyonlar bulunan valizleri bagaj olarak teslim etmişti. Bavullar rutin güvenlik kontrolü sırasında fark edildi. Güvenlik görevlileri X-ray görüntülerini gördüklerinde hayrete düştüler. Hemen gümrüğe haber verdiler.

1.400.000 Euro nakit para kaçakçılığı

Sınır görevlileri yaklaşık 1.400.000 Euro gibi büyük bir meblağ saydı.

Şüpheli bavul sahibi uçağa binmeden önce bulundu. İstanbul’a giden bir uçağın kontuarında bekliyordu – sonra tutuklandı. Görevli hâkim, nakit para ve cep telefonlarına el konulmasına karar verdi. Şüpheli hakkında kara para aklama şüphesiyle tutuklama kararı çıkarıldı.

AB’ye giriş ve çıkış için azami 10.000 Euro sınırı bulunmaktadır. Bagajınızda para, menkul kıymet veya altın gibi daha fazla nakit varsa, bunun yazılı olarak beyan edilmesi gerekir. Şüphelinin evinde yapılan aramada müfettişler daha fazla nakit para ve bir para sayma makinesi buldu.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.