Avusturya – Türkiye maçında kazanan kim?

Avusturya – Türkiye dostluk maçının galibi, ev sahibi Avusturya oldu. Dostluk maçının kazanan bir tarafı olmasından bağımsız, asıl kazananları kutlamak gerekiyor.

Avusturya – Türkiye maçında kazanan kim?

| Adem Hüyük

EURO 2024 hazırlıkları kapsamında 26 Mart 2024 Salı günü deplasmana gelen Türkiye Milli Takımı, Avusturya Milli Takımı ile yaptığı dostluk maçını 6-1 kaybetti.

Gerçekten dostluk kazandı

Saatler öncesi Viyana’nın çeşitli meydanların da buluşan, [Avusturyalıların deyimiyle] Avusturyalı Türkler, ellerinde sadece Türk bayrağı taşımıyor, Avusturya bayrağını diğer eliyle sallıyorlardı.

Tezahürat ederken Türkiye’nin arkasından Almanca [Österreich] diye, arada kalmışlığın çaresizliği olarak değil, vefanın ve dostluğun verdiği duyguyla sahipleniyorlardı, ikinci vatanlarını…

Yüzlerce taraftar, yüzlerce polis gözetiminde stadyuma yürümüş ve hiçbir taşkınlık kayıtlara geçmemiştir. Bu da çok sevindirici bir durum.

| Pankart videosu 

 

Milli marşlar

Her iki takımın milli marşlarının okunmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Avusturyalı Türkler, istiklal marşına eşlik ettikleri gibi Avusturya milli marşına da eşlik ettikleri görüldü.

 

Avusturya milli takımının pankartı

İki ülkenin milli marşı okunduktan sonra herkes maçın başlamasını beklerken, Avusturya Milli Takımı bir pankart açtı.

Pankartta; “Wir stehen für integration” Türkçesi; Entegrasyondan yanayız…

Bu mesajı bakış acına göre algılamak mümkün. Ancak Avusturya Milli Takımı entegrasyondan kastı, sadece göçmenlerin uyum sağlaması değil, yerli halkında göçmenlerle uyum sağlamak için adım atması gerektiğinin mesajıdır.

 

“Sizlere çok teşekkür ederiz”

Stadyumda maçı haberleştiren Avusturya Gündem’den Özden Çelik, yukarıda belirtiğim gelişmeler ve taraftarların sorumlu davranışlarının Avusturyalı gazeteci dostlarımızda olumlu etki yaratığını bizzat gördüğünü belirtti.

Avusturya devlet kurumu olan Ö3 radyosundan bir gazeteciyle beraber maçı izlediğini belirten Çelik, gazetecinin Avusturya Milli Marşına eşlik eden taraftarları gördüğünde çok sevindiğini ve Avusturyalı Türklerin uyum sorunu olmadığını ve 10. Viyana Bölgesinde yaşananları örnek göstererek taktir ettiklerini ve çok sevindiklerini belirttiğini aktardı.

Evet; Maçın sonucu ne olursa olsun, bu maçta kazanan, Avusturyalıların deyimiyle, Avusturyalı Türkler olmuştur. | © DerVirgül

Yayınlama: 27.03.2024
Düzenleme: 27.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.