Depremlerin ardından Viyana’da açılan deftere kimler taziye mesajı yazdı/yazmadı

Avusturyalı siyasetçi, diplomat, sanatçı ve hükümet yetkilileri, depremlerin ardından Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine dayanışma mesajlarını kaleme aldı. Der Virgül’ün incelediği listede iki yüzün üzerinde imza bulunurken, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in imzasının olmaması dikkat çekti.

Depremlerin ardından Viyana’da açılan deftere kimler taziye mesajı yazdı/yazmadı

Adem Hüyük

Avrupalı bazı lider ve hükümet yetkilileri, depremlerin ardından Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde açılan taziye defterlerine başsağlığı ve Türk halkıyla dayanışma mesajlarını kaleme aldı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine kimlerin imza attığını araştıran Der Virgül, elçilikten listeyi talep etti. Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği, listenin verilemeyeceğini ancak, elçilik görevlilerinin gözetiminde [fotoğraf çekmemek şartıyla] okunabileceğini belirtti.

Der Virgül tarafından incelenen listede kimler var / kimler yok!

Taziye defteri Şubat 15 tarihinde Avusturya’nın en üst makamı Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen imzalandı. Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen büyükelçiliği ziyaret ederek, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’la bir araya gelerek taziye defterini imzaladı.

Listede, Avusturya’da iktidarda olan Halk Partili [ÖVP] siyasilerin çokluğu dikkat çekiyor.

Diğer yandan, hemen hemen Avrupa Birliği ülkelerinin Viyana büyükelçileri, elçiliği ziyaret ederek taziye defterini imzaladığı görüldü.

İki yüzün üzerinde siyasetçi ve diplomatın dayanışma mesajı yazdığı taziye defterinde, Avusturya Sosyal Demokrat Parti’den [SPÖ] bir kişinin olması, “neden sorusunu” sormamıza neden oldu.

Türkiye dosttu bildiğimiz Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig imzalamadı

Taziye defterini imzalayan SPÖ’lü siyasetçi, 17 Şubat 2023 tarihinde elçiliği ziyaret etti.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde, depremde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini, Avusturya Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Federal Milletvekili ve Avusturya Ulusal Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım, taziye defterini imzalayan tek SPÖ’lü olarak tarihe geçti.

Ancak listede ismini kesinlikler göreceğimizi düşündüğümüz Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ] yoktu.

Oysa yakın tarihte Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ], Kentler Birliği Başkanı olarak Türkiye’ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Ayrıca, İzmir, Ankara, Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlarını Viyana’da ağırlayarak, Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olunduğunu her fırsatta dile getiriyordu…

Peki ne oldu da Türkiye’nin en acı gününe dair bir kelime bile yazma ihtiyacı duymadı? | © DerVirgül

Yayınlama: 25.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.