İbo Aslan | “En büyük hayalim, UFC’yi Türkiye’ye getirmek”

Karma dövüş sanatları organizasyonu UFC’de mücadele etmeye başlayan sporcu İbo Aslan, Viyana’ya döndü. Peki, İbo Aslan kimdir? 27 yaşındaki sporcuyla bir söyleşi yaptık…

İbo Aslan | “En büyük hayalim, UFC’yi Türkiye’ye getirmek”

| Adem Hüyük 

Kısıtlı imkanlardan ve zor koşullardan başarıya uzanan bir yolun ilk basamağında olan İbrahim Aslan, herkesin deyimiyle İbo Aslan, en önemli hayallerinden birisini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyordu. Amerika’dan dönmüş, kendisini orada yalnız bırakmayan dostlarıyla iftarda bir araya gelmişti.

| İbo Aslan’ın röportaj videosu:

Daha birkaç gün önce zorlu bir karşılaşmayı nakavt ile kazanmanın izleri yüzünden silinmemişti. Ancak mutluluğu hemen fark ediliyordu.

İbo için en son maçı bazı ilkleri beraberinde getirmiş, daha da başarılı olacağına olan inancını pekiştirmişti.

UFC’de sahneye çıkış formasında Türk bayrağı arması taşıyan ilk sporcu olduğunu söylerken, Amerika’daki Türkiye’nin elçi ve konsolosluklarının yardımcı olduklarını söylüyordu. UFC’de daha önce iki Türk sporcu yer almıştı. Ancak Türk bayrağı armalı formayı ilk taşıyan kendisi olmuştu. İbo’nun deyimiyle UFC’ye, Türk bayrağını forma üzerinde ilk taşıyan olmanın gururunu yaşıyordu.

Dört yıl önce teknik hileler yapılarak kaybetmem sağlandı dediği ve ilk mağlubiyetini aldığı Anton Turkalj karşısına çok çıkmak istediğini ve dört yıl boyunca kendisinin meydan okumasından kaçtığını belirten İbo, sonunda başardım dedi.

Organizasyondaki ilk maçında İsveçli rakibi Anton Turkalj ile karşılaşan İbo, rakibini üçüncü rauntta nakavt etti ve mücadeleyi kazandı.

Karma dövüş sanatları organizasyonu UFC’de mücadele etmeye başlayan sporcu İbo Aslan, çıktığı ilk maçta rakibini nakavt etmeyi başarmış, bu başarısında yanında olanları unutmamıştı.

Viyana’ya döndüğünde kendisini karşılayan kalabalığın ellerinde Türk ve Avusturya bayrakları vardı. Aslında İbo, geldiği ülke ve yaşadığı ülke olarak iki ülkeyi temsil ediyordu. Türk kökenli Avusturya vatandaşı sporcu arada kalmadığı gibi, bu iki ülke arasında sporun bir köprü olabileceğini savunuyor.

“Amerika’da Viyana’dan dostlarımı görmek çok güzeldi”

Okyanusun öbür tarafındasınız, haftalardır maça hazırlanmışsınız o büyük an geliyor ve karşılaşma başlamak üzere… Bir de bakıyorsunuz ki Viyana’dan bir grup sana tezahürat yapıyor. Bu duygunun anlatılmasına imkân yok… Bunu yaşamalısınız diyordu İbo.

İbo Aslan Amerika’dan döner dönmez ayağının tozuyla, Amerika’daki karşılaşmasında onu yalnız bırakmayan dostlarının yanına, yani Damak Restorana gelmişti.

Zira Damak restoran sahibi Volkan Akın ve işletme müdürü Şehmuz Akın, üç günlüğüne İbo’yu desteklemek için Amerika’ya giderek maçı izlemişlerdi.

İbo Aslan’ın yorgun olduğu her halinden belliydi… Ancak onun deyimiyle, bunun dost sofrasında bir önemi yoktu…

Bundan sonra ne yapacağını sorduk…

UFC’de karşılaşmalar yapacağını ve en iyisini yapmak istediğini söyleyen İbo, en büyük hayalinin ise, UFC’yi Türkiye’ye götürmek olduğunu belirtti.

İbrahim Aslan kimdir?

23 Nisan 1996 tarihinde Niğde’nin Akçaören köyünde dünyaya geldi. 2002 yılında Avusturya’da yaşayan babasının yanına geldiğinde henüz 6 yaşındaydı.

Küçük yaşlarda spora merak sarması, onu önce futbola sonrasında ise dövüş sporları öğrenmeye taşıyacaktı.

Boks, güreş vb. gibi spor dallarında ilerleyen İbo, bilerek veya bilmeyerek bugünkü konumuna yani, kariyerini MMA üzerine inşa etmesine vesile oldu. Hafif ağır siklette dövüşen İbrahim Aslan, profesyonel MMA kariyerine 20 yaşındayken Avusturya’daki yerel bir organizasyonda maça çıkarak başladı.

İlk maçında Mattia Calore’yi yenerek başlangıcını yaptı. 2017 yılıyla birlikte maçlarını sıklaştıran Aslan, üst üste galibiyetler alarak namağlup bir şekilde ilerledi.

2020 yılında karşısında geçtiğimiz gün nakavtla yendiği Anton Turkalj vardı. Bugüne kadar karnesi 8-0’dı. Fakat o maçta ilk mağlubiyetini submission ile aldı. Yenildiği Turkalj, iki maç sonra UFC ile sözleşme imzaladı. Sıradaki üç maçını da ilk raundda nakavtla kazandı.

Nihayetinde dört yıl meydan okuduğu ve bazı teknik hilelerle kaybettiğini söylediği maçın rövanşını, Amerika’da geçtiğimiz günlerde rakibi Anton Turkalj’i nakavtla yenerek almış oldu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.