Avusturya ve Almanya’da protestolara neden olan toplantı

İçlerinde Avusturyalı “Kimlik Hareketi” lideri Martin Sellner’in de bulunduğu aşırı sağcı siyasetçiler, iş insanları gizli bir toplantı yaparak, vatandaşlık alan göçmenlerde dahil olmak üzeri, göçmenleri geri gönderme planlarının yapıldığı bir toplantı gerçekleşti.

Avusturya ve Almanya’da protestolara neden olan toplantı

Kasım ayında Avusturyalı “Kimlik Hareketi” lideri Martin Sellner, aşırı sağcılar ve AfD ile Werteunion temsilcilerinden oluşan gizli bir toplantı yapıldı. Habere göre bu toplantıda göçmenlerin ve Alman ve Avusturya vatandaşlığına geçenlerin Afrika’ya sürülmesine yönelik planlar yapıldı.

Kasım 2023’te Almanya Potsdam yakınlarındaki Landgasthaus Adlon’da: AfD, Werteunion (CDU ve CSU’nun muhafazakar taban hareketi) ve Alman girişimciler ve KOBİ’lerden yetkililer, Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner ve diğer tanınmış Naziler ve şiddet suçlularıyla bir masada oturdular. Birlikte, aralarında Almanların da bulunduğu milyonlarca insanı Kuzey Afrika’ya sürme planları yapıyorlar. Kar amacı gütmeyen araştırma kolektifi “Correctiv” tarafından rapor edilen bu olay, katılanlar açısından gizli kalması daha iyi olacak bir toplantıya dair rahatsız edici bilgiler sunuyor.

Toplantının ev sahiplerinden birinin, self-servis fırın zinciri “Backwerk “in eski ortağı ve hamburger franchise’ı “Hans im Glück “ün sahibi Hans Christian Limmer olduğu söyleniyor. Her şey Düsseldorflu emekli bir diş hekiminin ailesi olan Mörig klanı tarafından ortaklaşa organize edildi. Ailenin reisi Gernot Mörig bir zamanlar aşırı sağcı “Bund Heimattreuer Jugend” örgütünün ulusal lideriydi. Diğerlerinin yanı sıra, bir Alman bilişim girişimcisi ve kan ve toprak ideolojisinin destekçisi ile Avusturya’dan aşırı sağcı aktivist Martin Sellner de davet edilmişti. Habere göre Sellner’in konuşmacı ve sunucu olarak davet edildiği önceden duyurulmuştu.

AfD görevlileri aşırı sağcıların safında

AfD tarafında ise Saksonya-Anhalt AfD meclis grubu başkanı Ulrich Siegmund, AfD Federal Meclis üyesi Gerrit Huy ve parti lideri Alice Weidel’in kişisel danışmanı Roland Hartwig’in hazır bulunduğu söyleniyor. Ayrıca Alman Dil Derneği’nden Silke Schröder ve Kuzey Ren-Vestfalya’daki Werteunion’dan Simone Baum ve Michaela Schneider gibi konuklar da vardı.

Correctiv’e göre, 25 Kasım’daki toplantının organizatörleri ve konukları arasındaki davetler ve iletişim, toplantının rahatsız edici arka planının gün ışığına çıkmasını önlemek için yalnızca mektuplar aracılığıyla gerçekleşti. Bu mektupların kopyaları “Correctiv” gazetecilerine sızdırıldı ve onlar da etkinliğe bir muhabir soktular.

Davetiyelerde zaten “özel bir ağdan” bahsediliyordu. Kendisine “Düsseldorfer Forum” gibi masum bir isim veren grubun ana amacı kahverengi-mavi grubun aşırı sağcı amaçları için para toplamak olduğundan, toplantıya katılmak için “minimum 5.000 Euro bağış” yapılması gerekiyordu.

Avusturya’dan tanınmış aşırı sağcı konsepti sunuyor

Araştırmaya göre “Kimlikçi Hareket”in (IB) muhtemelen en tanınmış yüzü olan Martin Sellner, Almanya’dan milyonlarca insanın Afrika’ya sınır dışı edileceği bir konsept ortaya koydu. Mültecilerin yanı sıra göçmen kökenli Alman vatandaşları veya mültecilere destek veren Almanlar da var. Sellner toplantıda, göç geçmişi olan insanlar üzerinde “uyum sağlama konusunda yüksek bir baskı” oluşturmak, böylece Alman pasaportu olan kişilerin de ülkeyi terk edebilmesi için “özel hazırlanmış yasalar” çıkarmak istediklerini söyledi.

Amaç Alman vatandaşlarını Kuzey Afrika’ya sınır dışı etmek

Sınır dışı etmelerin Kuzey Afrika’da iki milyon insanı barındırabilecek bir bölgede gerçekleşebileceği belirtiliyor. Bu insanlık dışı fikre geri dönüş adı veriliyor ve bu artık Yeni Sağ arasında yeni bir haber değil: Thüringen AfD’li politikacı Björn Höcke, sonuçta insanların sınır dışı edilmesinden başka bir anlama gelmeyen, ten renginin, dinin veya dünya görüşünün hiçbir şekilde örtüşmediği bir terimden övgüyle söz etti.

Sahadaki gizli görevdeki gazetecilere göre, grup içinde kritik sorular sorulmadı, aksine destekleyici yorumlar yapıldı: Rapora göre, Federal Meclis AfD üyesi Huy, belirlenen hedefi uzun süredir takip ettiğini ve zaten bu hedefi takip ettiğini söyledi. Partiye katıldığında “yanında bir geri dönüş konsepti getirmişti”.

AfD iyi anket rakamları sayesinde yükseliyor mu?

Saksonya-Anhalt’tan AfD parlamento grup lideri Ulrich Siegmund da konuk oluyor. “Correctiv” tarafından ifade istendiğinde, bir avukat aracılığıyla partisinin bir yetkilisi olarak değil, yalnızca “özel kişi” olarak orada bulunduğunu söyledi. Bununla birlikte, görünüşe göre gizli toplantıda özenle bağış topladı ve özellikle Almanya’daki çok sayıda yabancı restoranı eleştirdi ve ona göre bu restoranların değişmesi gerekiyordu. Belirttiği hedefi, “Saksonya-Anhalt’ı bu müşteri kitlesi için mümkün olduğunca itici hale getirmek, ki bu önümüzdeki seçimlerde kolaylıkla başarılabilir.

Toplantının amacı ve açıklamaları ne kadar absürt görünse de Almanya’nın doğusundaki bazı bölgelerde yüzde 30’un üzerinde anket rakamları ve 2024’te Thüringen, Saksonya, Saksonya-Anhalt’ta yapılacak eyalet seçimleri göz önüne alındığında, bu daha endişe verici bir olay. AfD, anayasal güvenceye sahip aşırı sağcı olarak kabul ediliyor. Bu toplantı, 80 yıldan uzun bir süre sonra ve Nazilerin 1942’de milyonlarca insanı kitlesel olarak yok etmeyi planladığı Wannsee Konferansı’nın yapıldığı yerden sadece birkaç kilometre uzakta gerçekleşti.

Toplantıya katılanlar

Almanya İçin Alternatif Partisi (Alternative für Deutschland) AfD
Roland Hartwig, parti lideri Alice Weidel’in sağ kolu
Federal Meclis üyesi Gerrit Huy
Ulrich Siegmund, Saksonya-Anhalt parlamento grup lideri
Tim Krause, Potsdam bölgesi başkan yardımcısı

Mörig Klanı

Gernot Mörig, Düsseldorflu emekli diş hekimi
Arne Friedrich Mörig, Gernot Mörig’in oğlu
Astrid Mörig, Gernot Mörig’in karısı

Neo-Naziler

Avusturyalı aşırı sağcı aktivist Martin Sellner
Mario Müller, hüküm giymiş bir şiddet suçlusu
Genç bir “kimlikçi”

Ev sahibi

Wilhelm Wilderink
Mathilda Martina Huss

Çevre kuruluşları

Simone Baum, Kuzey Ren-Vestfalya Değerler Birliği, Yönetim Kurulu
Michaela Schneider, Kuzey Ren-Vestfalya Değerler Birliği, yönetim kurulu üyesi yardımcısı
Silke Schröder, Alman Dil Derneği, yönetim kurulu üyesi
Ulrich Vosgerau, Desiderius Erasmus Vakfı mütevelli heyeti eski üyesi

Diğer

Alexander von Bismarck
Henning Pless, aşırı sağcı alternatif uygulayıcı ve ezoterik
Bir BT girişimcisi ve kanlı topraklı bir Nazi
Avusturyalı bir beyin cerrahı
İki otel çalışanı | ©DerVirgül

Yayınlama: 11.01.2024
Düzenleme: 27.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.