Viyana Belediyesinin timsah gözyaşları…

Anne ve babalarının öldürülmesine, hastanelerin bombalanmasına ses çıkarmayan ve her fırsatta İsrail’e tam destek mesajları verenler ve de Viyana’daki Filistin yanlısı gösterilere bile tahammül edemeyenler, Gazzeli bebekleri Viyana’ya getirmekten söz ediyorlar. Peki Filistinliler bebeklerini size neden göndersin?

Viyana Belediyesinin timsah gözyaşları…

Adem Hüyük

Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı gibi ve birçok eyaletlerdeki devlet kurumlarına İsrail bayrağı asan ve dün, tam bir ateşkesin Hamas’ı güçlendireceğini savunan Avusturya’da, ‘düz mantıkla’ bakıldığında çok olumlu bir açıklama yapıldı.

Viyana’daki Filistinlilere destek gösterilerine bile tahammül edemeyen ve yine Viyana’da yapılan İsrail bağlantılı tüm etkinliklere katılan, destek sözü veren Viyana Belediye Başkanı ve Eyalet valisi sosyal demokrat Michael Ludwig, “Gazzeli bebekleri federal başkentteki hastanelere kabul edilmesini teklif etti.”

Ludwig, her koşulda kayıtsız bir şekilde desteklediği İsrail devletinin bombaladığı hastanelerdeki bebekleri Viyana hastanelerine getirmek istiyor…

Bebekleri bu kadar düşünen Ludwig, İsrail’in hedef gözetmeden, terör örgütü olarak nitelendirdikleri ve insanlık suçu işlediği söylenen Hamas gibi, çocuk ve kadınları öldürmesine neden tek bir yorum dahi yapamadı?

Soruyoruz!

• İsrail daha ne gibi katliamlar yaptığında Ludwig ve diğer Avusturyalı ve kimi Türkiye kökenli devşirme siyasiler, İsrail’i kınayacaklar?

• Anne ve babalarının ölümüne ses çıkarmayıp, üstelik destek mesajları verenler, bebeklerini Viyana’ya getirmek istemekle ne kadar samimi olabilirler?

• Öte yandan, bakalım Filistinliler bebeklerini, her koşulda İsrail’in yanında olan Avusturya’ya gönderilmesini isteyecekler mi?

Bu nedenle Viyana Belediye Başkanının açıklamasını samimi bulmuyor, timsah gözyaşları içinde hümanizm serpiştirilmiş, bir popülizm olarak görüyoruz.

Timsahlar avlarını yedikleri sırada ağzına çok açtığı zaman gözlerinden sıvı gelir. Ancak salgılanan bu sıvının gözyaşı ile herhangi bir ilgisi yoktur. Bu doğrultuda herhangi bir durum karşısında üzülmemesine rağmen üzülmüş gibi görünen insanlar için timsah gözyaşları deyimi kullanılır.| ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

 

 

Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.