Girişimcilerden Avusturya mallarına boykot çağrısı

Avusturya’nın Bulgaristan’ın kara sınırlarındaki sınır kontrollerinin kaldırılmasına karşı çıkmasıyla birlikte, Bulgar girişimciler yurttaşlarını Avusturya mal ve hizmetlerini boykot etmeye çağırdı.

Girişimcilerden Avusturya mallarına boykot çağrısı

Sofya’daki sanayiciler birliği AIKB bugün yaptığı çağrıyı, Avusturya’nın Bulgaristan’ın kara sınırlarındaki sınır kontrollerinin kaldırılmasına karşı çıkmasıyla gerekçelendirdi. Dernek, bunun milyarlarca dolarlık kayba yol açacağından şikayet etti.

Bulgaristan, komşusu Romanya gibi, 31 Mart 2024 tarihinde sadece hava ve deniz sınırlarıyla sınır kontrolünden muaf Schengen bölgesine katılacak. Kara sınırı kontrollerinin kaldırılmasına ilişkin karar daha sonraki bir tarihte verilecek.

AIKB CEO’su Vasil Welev bugün yaptığı açıklamada, “Avusturya mal ve hizmetlerini kullanan her dört kişiden birinin bu hizmetleri kullanmayı bırakması, bu şirketlerin cirolarının dörtte birinin düşmesine yol açacaktır” dedi.

Welew, bunun bu şirketlerin iflasına ya da personel çıkarımına yol açmayacağını, ancak Avusturyalı şirketleri ortak bir çözüm için daha aktif çalışmaya teşvik edeceğini söyledi.

Güneydoğu AB ülkesi Bulgaristan’da EVN, Raiffeisen, OMV, Vienna Insurance Group, Uniqa, Wienerberger ve Telekom Austria gibi bir dizi büyük Avusturyalı şirket faaliyet gösteriyor. Romanya’da da Avusturyalı şirketlerin boykot edilmesi yönünde çağrılar yapıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 17.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.