12,5 milyon Euro değerinde uyuşturucu satan çete yakalandı

12,5 milyon Euro değerinde uyuşturucu satan çete yakalandı

Polis, Aşağı Avusturya, Viyana ve Yukarı Avusturya’da faaliyet gösterdiği söylenen uyuşturucu şebekesini ele geçirdi. Grubun yaklaşık 12,5 milyon Euro değerinde uyuşturucu sattığı söyleniyor. On sanık hakkında soruşturma başlatıldı.

Polisin Salı günü verdiği bilgiye göre, ticaret kısmen Hirtenberg ve Sonnberg hapishanelerindeki iki mahkum tarafından organize edildi. İki mahkum iletişim kurmak için cep telefonlarını kullandı. Cep telefonlarına el konularak değerlendirmeye alındı.

Toplam 10 sanık

26 yaşındaki ve 27 yaşındaki Avusturyalı ikili şu anda Stein ve Wiener Neustadt hapishanelerinde gözaltında tutuluyor. Aşağı Avusturya Eyalet Polis Müdürlüğü’ne göre diğer şüpheliler 19-47 yaşları arasında altı erkek ve 25 yaşında iki kadın. Avusturya, Sırp ve Bosna vatandaşlığına sahiptirler.

Dairelerde kilolarca uyuşturucu bulundu

Dairelerde yapılan aramalarda 5 kilogramdan fazla kokain, 760 gram eroin, 4,3 kilogram ketamin, 1 kilogramın biraz üzerinde kenevir, 3,4 kilogram amfetamin ve 176 gram metamfetamin ele geçirildi. Bu durumda piyasa değeri 540.000 Euro’dur. Ayrıca tam 77.885 Euro nakit para da ele geçirildi.

Polise göre şu anda Stein, Viyana, Wiener Neustadt ve Hirtenberg cezaevlerinde sekiz sanık bulunuyor. Gözaltındaki iki kişi şartlı olarak serbest bırakıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.