Oturum kartını uzatmak için Viyana’dan taşındı

Viyana Eyaleti Göç ve Vatandaşlıktan Sorumlu Belediye Dairesi [MA 35] tarafından aylarca bekletilen göçmenler, çareyi başka eyaletlere taşınmakta arıyor. Virgül’e konuşan göçmen, oturum kartını diğer eyaletten sorunsuz aldığını belirtti.

Oturum kartını uzatmak için Viyana’dan taşındı

Viyana Eyaleti Göç ve Vatandaşlıktan Sorumlu Belediye Dairesi [MA 35] uzun süredir, yetki alanındaki işlemleri aylarca kimi zaman bir yılı aşan zamana yayması konusunda eleştirilerin hedefi olmuştu.

Eleştirilerin odak noktası olan skandal makamının prosedürlerinin uzun sürmesi, kısa bir süre önce Şehir Denetim Ofisi tarafından incelenmeye alınmıştı. Ancak görünürde herhangi bir değişiklik olmadı.

Skandal makamın Avusturya vatandaşlığı başvurularında ise yıllarca bekleyenlerin olması, göçmenlerin başka eyaletlerde müracaat etmeye itiyor.

Avusturya’nın geri kalan hiçbir eyaletinde oturum kartı ve vatandaşlık müracaatlarında zorluk yaşamayan göçmenler Viyana Belediyesi departmanı MA 35’den şikayetçi.

“Bürokratik işkence”

Oturum kartını daha kolay alabilmek için Viyana’dan taşındığını söyleyen bir göçmen, Virgül’e yaşadıklarını anlattı.

Üç yıllık oturum kartını Viyana’dan alan ancak, bunu alırken aylarca beklediği ve Türkiye’ye bir defa “acil vize” alarak gittiğini, tekrardan aile yakınını kaybetmesine rağmen cenazeye gidemediğini belirten aile babası, aynı sorunları yaşamak istemediğinden başka eyalete taşındığını söyledi.

Taşındığı eyalette iş ve ev bulduğunu ve zamanı geldiğinde beş yıllık oturum kartına müracaat ettiğini ve iki ayda kendi kartını, üç ayda ise eşinin üç yıllık oturum kartının geldiğini ileri sürdü.

Tanıdığı bir çok kişinin başka eyalete taşınmayı düşündüğünü söyleyen göçmen, Viyana Eyaleti Göç ve Vatandaşlıktan Sorumlu Belediye Dairesi’nin [MA 35], bürokratik işkence yaparak bizleri yıldırmak istiyor dedi. Sorun federal hükümet yasalarından kaynaklı olsaydı, bu eyaletten bu kadar kısa sürede oturum kartımı alamazdım diyerek, sorunun Viyana eyalet yönetiminden kaynaklandığını ileri sürdü. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 29.02.2024
Düzenleme: 29.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.