Almanya giderek daha fazla göçmeni Avusturya’ya geri gönderiyor

İzinsiz giriş yapan 3.674 kişinin yaklaşık yüzde 62’si ilk çeyrekte Avusturya’ya geri gönderilmiştir.

Almanya giderek daha fazla göçmeni Avusturya’ya geri gönderiyor

Alman Federal Polisi, 2022’nin ikinci yarısından bu yana Avusturya ve İsviçre sınırlarında eskisine kıyasla çok daha fazla göçmeni geri çevirdi. Ancak şu anda en çok izinsiz girişin tespit edildiği Polonya sınırında, bu dönemde neredeyse hiç geri gönderme olmadı.

Dörtte üçü İsviçre’ye, yarısından fazlası Avusturya’ya

Sol Parti’nin mülteci politikası sözcüsü Clara Bünger tarafından yöneltilen bir soruya Alman hükümeti tarafından verilen yanıta göre, bu yılın ilk çeyreğinde İsviçre sınırından 3.063 izinsiz giriş kaydedildi. Her dört vakadan üçünde sınırı geçenler geri çevrildi. Deutsche Presse Agentur’un ulaşabildiği cevaba göre, Federal Polis ve Avusturya sınırındaki sınır polisinden sorumlu yetkililerin dikkatini çeken izinsiz giriş yapan 3.674 kişinin yarısından fazlası [yaklaşık yüzde 62’si] geri çevrildi. Federal Hükümete göre sadece üç kişi Polonya sınırından geri çevrildi.

25.538 kişi geri gönderildi

İnsanların Almanya’ya yasadışı yollardan girmesini önlemek için yabancılar doğrudan sınırda – kara sınırında, deniz sınırında veya havaalanlarında – geri çevrilebilir veya yasadışı giriş yapan kişiler olarak başka bir ülkeye sınır dışı edilebilir. Geçtiğimiz yıl 25.538 kişi Almanya sınırından geri çevrildi ki bu sayı önceki yıllara kıyasla çok daha fazla. Avusturya sınırında sayılar yaz aylarında önemli ölçüde artmış, İsviçre sınırında ise bu gelişme Ekim ayında başlamıştır. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam 4,681 geri gönderme olmuştur.

Sayı azaldı

Tespit edilen izinsiz girişlerin sayısı bu yılın ilk çeyreğinde [yaklaşık 16.000] 2022’nin son çeyreğine [yaklaşık 30.000 izinsiz giriş] kıyasla önemli ölçüde daha düşüktü. Gözlemcilere göre bu durum, Polonya’nın Belarus sınırında daha sıkı kontroller yapmasının yanı sıra Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in [SPD] İsviçre ile üzerinde anlaşmaya vardığı, özellikle İsviçre topraklarındaki trenlerde yapılan kontroller yoluyla sınır polisi işbirliğinin geliştirilmesiyle de ilgili olabilir. Sabit kontroller şu anda sadece Avusturya ile olan kara sınırında mevcut.

Sol Parti’nin daha önce verdiği bir soru önergesine hükümet tarafından verilen cevaba göre, geçerli bir seyahat belgesi olmadan giriş yapmaya teşebbüs ya da giriş yasağı en sık geri göndermeye yol açan nedenler arasında yer alıyor. “Bünger, “Alman Federal Polisi’nin özellikle Avusturya sınırında koruma arayanları yasadışı bir şekilde geri çevirdiğine dair açık kanıtlar var. Alman İçişleri Bakanlığı’nın bu konuyu soruşturmasını talep etti.|©DerVirgül

Yayınlama: 31.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.