Askerlere ödenen günlük gıda ücreti artıyor

Silahlı kuvvetlerdeki günlük gıda yardımı 5 Euro’dan 6.50 Euro’ya çıkarılıyor.

Askerlere ödenen günlük gıda ücreti artıyor

Savunma Bakanlığı, daha yüksek günlük gıda ödeneğinin gelecekte mevsimsel ve bölgesel gıda sağlanması için daha fazla mali kaynak sağlayacağını duyurdu.

Savunma Bakanı Klaudia Tanner (ÖVP) personel, askerler ve milis mensupları için sağlanan ek avantajlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savunma Bakanı, “Bu aynı zamanda gelecekte kışla sofralarında daha fazla bölgesel ve mevsimsel yiyeceğin yer almasını da sağlayacaktır” dedi.

Avusturya Silahlı Kuvvetleri’nin Avusturya genelinde toplam 90 yemek tesisi bulunuyor. İklimi korumaya yönelik önlemler almak için bölgesel gıdaların kullanımına odaklanılıyor. Tanner’e göre daha kısa ulaşım yolları çevrenin korunmasına yardımcı oluyor.

“Klimateller” projesi 2021 yılından bu yana bölgeselliği, sürdürülebilirliği ve kaliteyi teşvik ediyor. 2022 yılında toplam 2,4 milyon öğle yemeğinin yaklaşık yüzde yirmisi iklim dostu menüler olarak servis edildi. 2023 yılından itibaren “Klimateller” artık her gün öğle yemeği menüsü olarak sunulacaktır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.