Avusturya 2023’te en çok neleri merak etti?

Google’ın verilerine göre Avusturya’da yapılan aramalara en çok “Marksist nedir? Hamas nedir? Orta Doğu, Ukrayna’daki savaş ve Türkiye’deki deprem damgasını vurdu.

Avusturya 2023’te en çok neleri merak etti?

Dünya çapında en sık kullanılan internet arama motoru Google, 2023’ün en çok aratılan kişilerini, kelimelerini ve merak edilen konularını derledi.

2023 yılında küresel çapta en çok aratılan kelimeleri derleyen Google, ülke bazında da sonuçları açıkladı. Avusturya’dan yapılan aramaları çeşitli kategoriler altında listeleyen Google’ın Avusturya basın sözcüsü Wolfgang Fasching-Kapfenberger, Google’ın Avusturya’daki yıllık değerlendirmesinin sunumunda, “Orta Doğu ve Ukrayna’daki savaş, Türkiye’deki deprem ya da patlayan Titan denizaltısı gibi uluslararası krizler bu yıl çok gündemdeydi” dedi.

Orta Doğu’daki çatışmalar 2023 yılında Google aramalarını domine etti ve Ukrayna savaşının önüne geçti.

Operatör bir milyardan fazla arama sorgusunu analiz ederek “en trend aramalara” dayalı sıralamalar oluşturuyor. Bunlar, bir önceki yıla kıyasla en çok artış gösteren arama terimleridir – “hava durumu” gibi genel terimler bu nedenle hariç tutulmuştur.

“Uluslararası başlıklar” kategorisinde, “İsrail ve Gazze’de savaş” arama sorgusu geçen yılın birincisi “Ukrayna “yı birincilikten indirirken, onu “Türkiye’de deprem” takip etti. Bununla birlikte, Ukrayna’daki savaş Avusturyalı Google kullanıcılarını meşgul etmeye devam etti: “Ukrayna Haberleri” üçüncü sırada yer alırken, onu dokuzuncu sırada “Wagner Grubu “nun Rus paralı askerleri takip etti.

Google’a yöneltilen sorularda Orta Doğu da ağırlıktaydı. “Gazze Şeridi nedir?” 2023 yılında en sık girilen “Ne sorusu” olurken, “Kibbutz nedir?” ve “Hamas nedir?” de en çok aranan on soru arasında yer aldı. “Titanik ne kadar derindedir?” yine en popüler “nasıl sorusu” oldu. Ayrıca Avusturyalıların Google’dan en çok öğrenmek istedikleri sorular arasında “Herbert Kickl ne kadar hasta?”, “2022 otoyol vergi etiketi ne kadar süreyle geçerli?”, “Marksist nedir?” ve “Sarı poşette ne var?” yer aldı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.