Avusturya, casusluk iddiaları nedeniyle iki Rus diplomatı sınır dışı etti

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg’in (ÖVP) sözcüsü çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, ikilinin “diplomatik statüleriyle bağdaşmayan eylemlerde bulunduğunu” söyledi.

Avusturya, casusluk iddiaları nedeniyle iki Rus diplomatı sınır dışı etti

Böyle bir açıklama genellikle casusluk faaliyetleri söz konusu olduğunda yapılır. Viyana’daki resmi Rus büyükelçiliği personeli arasında casusların olduğu biliniyor dendi.

İki Rus diplomatın 19 Mart’a kadar Avusturya’yı terk etmesi gerekiyor

Etkilenenlerin en geç 19 Mart’a kadar Avusturya topraklarını terk etmeleri gerekecek. İki Rus diplomatın, Viyana’daki uluslararası kuruluşların temsilciliğinde değil, Avusturya’daki Rusya’nın büyükelçiliğinde çalıştıkları belirtildi.

Geçmişte Avusturya, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi konusunda oldukça temkinli davranıyordu. Bunun nedeni, diğer şeylerin yanı sıra, kadro sayısı çok daha az olan Avusturya’nın Moskova’daki temsilciliği üzerindeki etkisiydi. Hatta Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki diplomatın “temelsiz” sınır dışı edilmesine derhal “tepki” vereceğini duyurdu.

Moskova’daki Avusturyalı diplomatların da Viyana’daki iki şüpheli Rus casusuyla kıyaslanabilir bir şey yapmamış olsalar bile artık eşyalarını toplamaları bekleniyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.