Avusturya Cumhurbaşkanından deprem mesajı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem çevre il ve ülkelerde de yıkıma neden olurken, dünya liderlerinden de taziye mesajları yayınlandı. Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ve SPÖ lideri üzüntülerini belirten birer mesaj yayınladı.

Avusturya Cumhurbaşkanından deprem mesajı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada sarsıntının merkez üssünün Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi oluğu ve depremin yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği belirtildi. Bu depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 5 artçı deprem gerçekleşti.

Avusturya saati ile 08:00 sularında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle an itibarıyla toplam 284 kişi hayatını kaybettiği, 2323 kişi yaralandığını açıkladı.

Avusturya Cumhurbaşkanından deprem mesajı

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen yayınladığı bir mesajda, “Bu sabah Güney Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremi duyunca çok üzüldüm. Depremde yaşamını kaybedenler için en derin taziyelerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığından dayanışma mesajı

Avusturya Dışişleri Bakanlığı resmi sayfasından yapılan açıklamada, “Dayanışmamız ve düşüncelerimiz, bu feci trajediden etkilenen topluluklarla ve arama kurtarma çalışmalarına katılan herkesle birliktedir” dendi

SPÖ lideri de taziyede bulundu

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner’de bir mesaj yayınlayarak, “Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Tüm kurtarma çalışanları güç ve başarı diliyorum. Avusturya uluslararası yardım çabalarına katılmalıdır” diye yazdı. | © DerVirgül

Yayınlama: 06.02.2023
Düzenleme: 06.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.