Avusturya Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e “insani yardım” eleştirisi

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Gazze Şeridi’ndeki sivillerin durumu hakkında, “savunulamaz” ifadesini kullandı.

Avusturya Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e “insani yardım” eleştirisi

Gazze Şeridi’ndeki sivillerin durumu Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg için “savunulamaz”. Schallenberg X (eski adıyla “Twitter”) üzerinden yaptığı paylaşımda “İsrail acilen Gazze’ye daha fazla insani yardım girmesine izin vermeli ve sivilleri korumak için çok daha fazlasını yapmalıdır!” dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı çarşamba günü Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric-Egger ile bir araya gelerek Gazze’deki felaket boyutundaki insani durumu görüştü.

Bakanların güncel tartışma konuları

Schallenberg gibi Çarşamba günü İsviçre Alplerindeki kongre mekanına gelen Avrupa Bakanı Karoline Edtstadler (ÖVP), IGWEL’in “Yapay Zeka – Nasıl ve Neyi Yönetmeli?” konulu yuvarlak masa toplantısına katılarak çalışmaları başlattı. Hindistan Kadın İşleri Bakanı Smriti Zubin Irani ile yapılan toplantıda jeopolitik zorlukların yanı sıra kadınların siyaset ve iş dünyasında ilerlemesi üzerinde duruldu. Basın açıklamasına göre Edtstadler, “Hamas’ın İsrail’e yönelik terör saldırısı ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan savaşının gölgesinde, küresel zorluklara çözüm bulmak için ciddi bir çaba gösteriliyor” dedi.

Schallenberg için perşembe günü tamamen Orta Doğu’daki durumla ilgili. Dışişleri Bakanı Arap mevkidaşları arasındaki “dinleme turuna” devam edecek. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faisal bin Farhan al-Saud, Katar Dışişleri Bakanı Mohammed Al Thani, Umman Dışişleri Bakanı Sayyid Badr Al Busaidi ve Lübnan Başbakanı Najib Mikati ile görüşmesi planlanıyor. Schallenberg sabah saatlerinde Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile de görüşecek.

Edtstadler perşembe günü Spoljaric-Egger ve ABD’li internet şirketi Meta’nın İçerik Politikasından sorumlu Başkan Yardımcısı Monika Bickert ile “Dijital Güvenlik” konulu bir çalıştayda bir araya gelecek. Öğleden sonra ise Avrupa Bakanı, Suudi Arabistan ve Etiyopya Dışişleri Bakanları ile birlikte “Çok Kutuplu Dünyada Orta Güçler” konulu bir panele katılacak.| ©DerVirgül

Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.