Avusturya, enerji yardımını üç kişilik aileler için 105 Euro artırıyor

Geçen yılın sonlarından beri yürürlükte olan elektrik maliyeti frenine hane başına yaklaşık 500 Euro ve şebeke maliyeti için hane başına maksimum 200 Euro yardıma ek olarak, hanede üç kişi yaşıyorsa 105 Euro daha fazla alacak ve her ilave kişi için 105 Euro daha yardım yapılacak…

Avusturya, enerji yardımını üç kişilik aileler için 105 Euro artırıyor

1 Aralık 2022’den beri yürürlükte olan elektrik maliyeti frenine [hane başına yaklaşık 500 Euro getiriyor] ve şebeke maliyeti sübvansiyonuna [hane başına maksimum 200 Euro].

Hükümetin bugün Ulusal Konsey’e getirdiği ek enerji yardımı kapsamında, yapılan yardımların yanı sıra aile nüfusuna göre elektrik yardımı artacak.

Üçten fazla kişinin bulunduğu daha büyük haneler için bir elektrik maliyeti yardımı, 1 Aralık 2022’den beri yürürlükte olan Elektrik Maliyeti Teşvik Kanunu’na eklenecek.

Yeni uygulamaya göre, üç kişilik hanelere öngörülen yardıma ek olarak 105 Euro daha verilecek. Maliye Bakanlığı’na göre, her ilave kişi için elektrik faturasından 105 Euro daha düşülecek.

Bakanlığa göre, kesinti büyük ölçüde otomatik olarak, yani bir sonraki yıllık beyanname ile faturadan üzerinden yapılacak.

Daha anlaşılır kılınırsa: Devletin yapmış olduğu elektrik maliyeti yardımı, nakit para olarak ödenmeyecek. Yukarıda belirtilen yardım miktarları yıllık olup, yıl sonu elektrik maliyeti hesaplamaları sonrasında, otomatik olarak faturadan yardımlar düşürülerek, ilgili kişilere daha az elektrik faturası ödemesi sağlanacak.

Peki nasıl müracaat edilecek?

Üç kişiden daha az olan hanelerin herhangi bir müracaatta bulunmalarına gerek yok.

Diğer yandan, üçten fazla kişinin ana ikametgahı olarak kayıtlı olduğu toplam yaklaşık 700.000 adresin bakanlığın veri bankasında olduğu bildirildi. Bunların yarısından fazlası otomatik olarak kaydedilebilir ve böylece başvuru olmaksızın ek hibe alabilir.

Finans departmanından yapılan açıklamaya göre, bunun mümkün olmadığı veya birden fazla para çekmeli ölçüm noktasının olduğu adresler için Nisan ortasından itibaren bir uygulama modeli oluşturulacak. Başvuru yapması gereken kişilere başvuruda bulunmaları gerektiği bildirilecek.

Enerji tedarik şirketleri ve şebeke operatörleri, işleme maliyetleri için bir defaya mahsus ödeme alacak. Hem EVU’lar hem de özel kişiler, Federal Muhasebe Ajansı tarafından sonradan kontrol edilecek. Faturalar enerji tedarik şirketleri ve şebeke operatörleri tarafından sunulduğunda ilk kontrol yapılacak. | © DerVirgül

Yayınlama: 25.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.