Avusturya Hava Yolları, çalışanlarıyla uzlaşmaya varamadı

Avusturya Hava Yolları [AUA] çalışanlarının sendika ile yaptığı iş toplantısı nedeniyle bugün 110 uçuş iptal edildi. Hava yolları çalışanları, toplu sözleşme teklifini oybirliğiyle reddetti.

Avusturya Hava Yolları, çalışanlarıyla uzlaşmaya varamadı

Avusturya Hava Yolları [AUA] bünyesinde çalışan yaklaşık 1200 kişi, sendikayla yaptıkları toplantı nedeniyle bugün 110 uçuş iptal edildi.

Vida sendikasından Yvonne Heuber’in yaptığı açıklamada, sendikalı personel toplantısında yaklaşık 1.200 kişi AUA’nın toplu sözleşme teklifini oybirliğiyle reddetti dedi.

AUA’ya göre maaşlara en az yüzde 10 zam yapılacak. Daha düşük ücret gruplarındaki uçuş görevlileri için bu teklif, gelirlerinde yüzde 23’e varan bir artış anlamına geliyor.

Ancak sendikaya göre sadece yüzde 10 zam teklifi var. Ekim 2022’de bir toplu sözleşme kabul edildi. Ancak daha sonra AUA’nın üçüncü çeyrekte çok iyi bir gelir sonucu elde ettiği ortaya çıktı. Yöneticilerin 2022 yılı için ikramiye alması iş gücü arasında ek bir kırgınlığa neden oldu. Bu nedenle yeniden müzakereler başlatıldı.

Avusturya Hava Yolları’nın [AUA] yöneticilere yüksek düzeyde maaş ödemesi, sendikanın daha yüksek zam oranı istemesine neden oldu. Anlaşma sağlanamazsa, iş yavaşlatma ve grev yapılmaktan çekinilmeyeceği bildirildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 28.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.