Avusturya okullarında Hristiyanlık ve İslam tartışması!

Avusturya okullarında Hristiyanlık ve İslam tartışması!

Viyana’daki liselerden birinde, öğrenci Almanca dersinde İncil’den bir bölüm okumak istedi ancak öğretmen, diğer dinlere karşı adil olmayı gerekçe göstererek bunu reddettiği haberlerini yayınlamıştık.

Haberin kaynağı “Krone” gazetesi Viyana-Döbling’deki bir lisede, bir öğretmenin, bir öğrencinin Almanca dersinde İncil okuma önerisini reddettiği haberinde yeni gelişmeler olduğunu ileri sürerek, öğrenci ebeveynlerinden geldiğini iddia ettiği ve ülkenin okullarında Hristiyanlık ve İslam arasında tercih yapılıyor veya bir diğer dine daha yatkınlık sağlandığını ima eden haber yayımladı.

“Ramazan ayı nedeniyle bazı sınavlar iptal edildi!”

“Krone” gazetesinin haberine göre, ilk haberden sonra Linz’deki bir ilkokulda, Ramazan ayında bir matematik sınavı ertelendi.

“Müslüman bayramı”

Haberde daha fazla ebeveyn “Krone” ile temasa geçtiği belirtilerek, Linz’deki bir ilkokuldan bir anne şöyle anlatıyor deniliyor: “Ramazan nedeniyle matematik sınavı ve ödevi nisan ayında ertelendi. Sebep: “Müslüman bayramı.”

“İslam’a sürekli itaat”

Bir anneye göre, bardağı taşıran son damla, yakın zamanda duyurulan cami ziyaretiydi denilen haberde, çocuğunu cami ziyarete götürülecekse, diğer dinlerin ibadethanelerine de götürülmesi gerekmektedir diyor anna.

“Paskalya yerine Ramazan Bayramı”

Aynı ilkokulda birinci sınıf öğrencisinin annesi de şunu ekledi: “Paskalya’da Hıristiyan bayramını konu alan hiçbir film gösterilmedi. Ramazan ayında fen bilgisi dersinde şeker bayramını konu alan bir belgesel programda yer alıyordu. Bu, İslam’a kalıcı bir secdedir.”

Ayrıca Türk dansları hakkında yaygara

Linz’deki politeknik okulunda da öğrencilerin Türk halk dansları göstermeye “zorlandığı” söyleniyor. Aslında Boşnak, Arnavut, Hint ve Avusturya dansları gibi Türk dansları da yapılıyordu. Okul yönetimi bunu “Krone”a doğruladığı kaydedildi. |© DerVirgül

Yayınlama: 06.06.2024
Düzenleme: 06.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.