Avusturya | Sokağa Çıkma Yasağı Mümkün Mü? Korona Önlemlerinin Sıkılaştırılması Muhtemel

Perşembe günü, trafik ışıkları komisyonu toplanıyor, tüm Avusturya kırmızıya çevrilebilir.
Basında çıkan haberlere göre, sokağa çıkma yasağı gündemde. Konuyla ilgili, Avusturya basınında çıkan haberleri derledik.

Avusturya | Sokağa Çıkma Yasağı Mümkün Mü? Korona Önlemlerinin Sıkılaştırılması Muhtemel

Avusturya, önümüzdeki birkaç gün içinde korona önlemlerinde önemli bir sıkılaştırma ile karşı karşıya kalacak.

Basında çıkan haberlere göre, hükümette “kilitlenme benzeri önlemler” tartışılıyor ve sokağa çıkma yasağı da var.

Hükümet öğleden sonra yatak kapasitelerini görüşecek. Sonrasında bir basın açıklaması planlanıyor, ancak bugün yeni tedbirler açıklanmayacak.

Corona trafik ışığı uygulaması muhtemelen Perşembe günü Avusturya’nın büyük bir bölümünü kırmızıya çevirecek.

Yeni Önlemler Önümüzdeki Hafta Başlayacak

Yeni tedbirler muhtemelen önümüzdeki hafta yürürlüğe girebilir ve kamusal hayatı kısıtlayabilir.

Ama muhtemelen ilkbahardan daha az şiddetli olacaklar.

Medyada “kilit ışığı” olarak da adlandırılan bu senaryo, diğer ülkelerde alınan önlemlerle – örneğin Pazartesi’den itibaren Almanya’da uygulanacak olanlarla – karşılaştırılabilir olması düşünülüyor.

Almanya’da, restoranlar ve eğlence, kültür ve spor tesisleri dört hafta süreyle kapanmak zorundadır sadece iki hanenin üyelerinin halka açık bir şekilde toplanmasına izin verilmektedir (en fazla on kişi).

Almanya’da okullar, kreşler ve tüm perakende sektörü hala açık.

“Oberösterreichische Nachrichten” gazetesine göre, Avusturya federal hükümeti – Almanya’nın aksine – gece sokağa çıkma yasağını da düşünüyor. 

Gazete, bu nedenle kısıtlamanın (Çek Cumhuriyeti’nde olduğu gibi) akşam 21.00’dan sabah 05.00’e kadar geçerli olabileceğini, 23.00- 00-06: 00 arasında bir değişikliğin de mümkün olduğunu yazıyor. 

Federal Başbakanlıktan APA’ya herhangi bir yorum gelmedi. “Standart” gazetesine göre, hükümet ayrıca üst seviyeleri uzaktan eğitime dönüştürmeyi tartışıyor.

Hükümet Tarafından İşletilen Bir Senaryo Yok

Perşembe günkü APA’nın yayınına göre, şimdiye kadar medya tarafından yayınlanan senaryoların hiçbiri hükümet tarafından onaylanmadı.

Ancak, ülkenin önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla sıkılaşma ile karşı karşıya olduğu açık.

Bunun nedeni, yeni enfeksiyonların sayısındaki artışın yanı sıra hastane ve yoğun bakım yataklarının kullanımının artmasıdır.

Dört hafta içinde, sayı yoğun bakımda 88’den 224’e yükseldi (Çarşamba günü), diğer 1.345 korona hastası en son normal servislerde idi.

Ve Perşembe günü sabah 08: 00’den itibaren, Epidemiyolojik Sakin Kayıtları’ndan (EMS) alınan verilere göre, 24 saatlik bir karşılaştırmada 4.246’dan fazla yeni pozitif test kaydedildi.

Perşembe günü saat 13: 00’de Federal Şansölye’de “Yatak Kapasitesi” konusunda bir uzman sunumu planlanıyor.

Basın açıklamaları daha sonra planlanıyor (öğleden sonra 14.00 civarı). Bu sunum, yatak sayısının yanı sıra personel ve ekipman düzeyiyle ilgili olacak.

Amaç, durumun ciddiyetini halka açık hale getirmek ve böylece yeni tedbirler alma isteklerini artırmak olarak niteleniyor.

Toplantıya Federal Şansölye Sebastian Kurz (ÖVP), Başbakan Yardımcısı Werner Kogler ve Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (her ikisi de Yeşiller) katılacak. 

MedUni Viyana’dan virolog Elisabeth Puchhammer-Stöckl, Avusturya Anestezi, Resüsitasyon ve Yoğun Bakım Derneği (ÖGARI) Başkanı Klaus Markstaller, MedUni Viyana Rektör Yardımcısı Oswald Wagner, Sağlık Avusturya Genel Müdürü Herwig Ostermann ve Thomas Hausner davet edildi.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 29.10.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.