Avusturya’da 1 Temmuz’dan Itibaren Geçerli Olacak Korona Kuralları

Pazartesi akşamı, Avusturya Sağlık Bakanlığı 1 Temmuz 2021’den itibaren geçerli olmak üzere Corona Yönetmeliğini yayınladı. Bu gevşemeler ve kurallar Perşembe gününden itibaren geçerli olacak.

Avusturya’da 1 Temmuz’dan Itibaren Geçerli Olacak Korona Kuralları

1 Temmuz 2021’den itibaren geçerli olacak yeni Korona düzenlemesinde önceden bilinmeyen-söylenmeyen maddeler yer aldı  

• Bu, kuaförler gibi vücud bakım hizmeti sağlayıcılar için maske zorunluluğu kaldırılması oldu. 

• Artık sokağa çıkma yasağı yok, yani işletmelerin belirli bir saatte kapatılması zorunlu olmayacak.  

Bu da gece kulüplerinin maksimum yüzde 75’e kadar doluluk oranı kuralına uyarak, yeniden açılabileceği anlamına geliyor.  

• Ayrıca, perakendede artık herhangi bir metrekare kısıtlaması olmayacak. 

1 Temmuz’dan İtibaren Corona Düzenlemesi: 3G Kuralı Yürürlükte Kalmaya Devam Ediyor

İyi bilinen 3-G kuralı, yani aşılanmış, test edilmiş veya iyileşmiş olduğunun kanıtı sunma zorunluluğu yürürlükte kalıyor.  

Daha önce olduğu gibi bu, konaklama endüstrisi (otel), vücut bakım hizmetleri, 100’den fazla katılımcı ile toplantılar, eğlence tesisleri ve kültür kurumlarında (müzeler, kütüphaneler ve arşiv salonları hariç), antrenman ve geziler için geçerlidir. Tekne gezileri ve halka açık olmayan spor tesislerinde de geçerli olacak.

Yönetmelik ayrıca 3-G kuralının, gezici bakım ve destek hizmetleri sağlayıcıları, huzurevleri ve bakım evlerinde ve engelliler için sabit konutlarda bulunan ziyaretçiler, çalışanlar ve yeni gelenler, hastaneler veya sağlık tesisleri ile sağlık hizmetlerinin sunulduğu diğer yerlerin ziyaretçileri ve çalışanları için de yürürlükte kalacağını belirtiyor. 

Etkinlikler İçin Korona Kuralları

• 100 ve daha fazla kişinin katıldığı toplantılarda il- ilçe idari amirliğine haber verme zorunluluğu olup, 500 kişiden fazla olması halinde izin alınması zorunludur. 

Korona düzenlemeleri çerçevesinde artık kişiler için bir üst sınır bulunmamaktadır.

Maske Zorunluluğu Olmayan Yerlerde

• 3-G sertifikalarının geçerli olduğu durumlarda maske zorunluluğu uygulanmayacak.   

• Emeklilik ve bakım evlerinin yanı sıra sağlık tesisleri için istisnalar olacak, ancak FFP2 maskesi yerine basit ve daha az etkili ağız ve burun koruması takılabilir.

Toplu Taşımada Maske 

• En az bir MNS takma zorunluluğu 1 Temmuz’dan itibaren toplu taşıma ve istasyonları, taksiler, teleferikler ve demiryolları gibi kapalı mekanlarda, müşteri alanlarında, müşteri temaslı işyerlerinde ve taraflarla iş yaparken de geçerlidir.

MNS yükümlülüğü, yaşlılar ve huzurevleri, engelliler için yataklı konaklama tesisleri, hastaneler ve sağlık tesislerinin ziyaretçileri ve çalışanları için de geçerlidir.  

Bununla birlikte, operatörlerin daha katı kuralları olcak, yani genellikle FFP2 maskesini kullanma zorunluluğu kalacak. 

Kulüpler ve Diskolar 

• Dans salonları, kulüpler ve diskolar için, 1 Temmuz’dan itibaren kişi kapasitesinin yüzde 75’inden fazla olmayan bir doluluk geçerlidir.   

Örneğin bir restoranda veya otelde 15 dakikadan fazla kalan kişilerin iletişim verilerinin toplanması var olmaya devam ediyor.  

• Aynı kural, halka açık olmayan spor tesisleri, halka açık olmayan eğlence tesisleri ve 100 veya daha fazla katılımcının katıldığı toplantılar için de geçerlidir.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 29.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.