Avusturya’da 240.000 kişi kışın evini ısıtamıyor | Yardım edelim mi?

Avusturya’da 240.000 kişi kışın evlerini yeterince ısıtamıyor. Mali sıkıntı içindeyseniz ve enerji faturanızı ödeyemediğiniz için yardıma ihtiyacınız varsa, 05/17 76 300 [pazartesiden cumaya saat 09:00’dan 13:00’a kadar] numaralı telefondan Caritas yardım hattına başvurun…

Avusturya’da 240.000 kişi kışın evini ısıtamıyor | Yardım edelim mi?

Avusturya’nın en yüksek tirajlı gazetesi “Kronen Zeitung” bir vatandaşın kış aylarında evini ısıtamadığından yola çıkarak, ülkede 240.000 kişi kışın evini ısıtamıyor başlıklı bir haber yayımladı.

Ülkenin en büyük yardım kuruluşunun [Caritas] istatistiklerini gündeme getiren gazete, ülkedeki dar gelirli insanların yaşam standartlarının çok farklı olduğuna dikkat çekti.

Gazete Caritas’ın öncülüğünde, ihtiyaç sahibi ailelere yardım edebilmesi için siz değerli okuyucularımızdan bağışlarınızı rica ediyoruz! diye haber yayımladı.

Klemens S. uzun yıllar yurtdışında tanınmış bir şekerleme üreticisinin yanında çalıştı. Orada bir kadınla tanıştı ve bir kız babası oldu. 2014 yılında babası ölünce evine döndü. “Annem her zaman akıl hastalıklarıyla mücadele etti. Babam öldükten sonra kendini iyi hissetmiyordu, ben de Avusturya’ya geri döndüm” dedi 55 yaşındaki adam.

Tek ebeveyn ve bakıcı akraba

Annesine baktı, tarlada iş buldu ve uygun fiyatlı bir apartman dairesine taşındı. Daha sonra kızını Avusturya’ya getirdi ve o da hızla buraya yerleşti. Ancak daha sonra Bay S., işverenin daha fazla çalışma performansı isteği nedeniyle işini kaybetti. Yüzlerce iş başvurusu yazdı, “ancak 50 yaşını doldurduğunuzda artık kimse sizi işe almayacaktır.”

Enflasyon büyük bir sorun

Hastalığı nedeniyle diğer insanlarla etkileşimde zorluk yaşadığı için annesiyle tam olarak ilgileniyor. Birkaç yıl boyunca acil yardım, aile ve kira yardımlarıyla zar zor geçindi. Pandemi ve enflasyon krizinden sonra durum farklı görünüyor. Kira ve enerji maliyetleri hızla arttı. Sabit masraflar düşüldükten sonra iki kişilik bir hane için ayda sadece 320 Euro kalıyordu…

Isıtma faturası karşılanamadı

“Çamaşır makinesi bozulmasın.” Okul masrafları da var. Aşağı Avusturyalı, kızının yurtdışındaki annesini ziyaret etmesini sağlamak istiyor. Ama bu mali açıdan mümkün değil. Son zamanlarda pelet ısıtma sisteminin yıllık hesapları Bay S.’yi o kadar baskı altına aldı ki Caritas sosyal danışmanlık servisiyle temasa geçti.

„Funken Wärme“ kampanyasına müracaat etti

Bu, Aşağı Avusturyalıya ve kızına “Isı Kıvılcımları” kampanyasından sağlanan fonlarla yardımcı oldu.

“Desteğiniz için çok minnettarım.”

Bay S. ne istiyor?

“Yoksulluk riskiyle karşı karşıya olan insanları siyasetin daha iyi anlamasını.

” Avusturya’da 240.000 kişi kışın evlerini yeterince sıcak tutamadığından Bay S. bu durumda yalnız değil.”

“Günlük çalışmalarımızda birçok insanın üzerindeki baskının büyük ölçüde arttığını hissediyoruz. Geçen yıl 71 sosyal danışmanlık merkezimizde önceki yıla göre yüzde 50 daha fazla ilk temas gerçekleşti” diyor Doris Anzengruber.

Viyana’daki Caritas sosyal danışmanlık servisine başkanlık ediyor Doris Anzengruber. Bazen korkunç ek ödemeler ve elektrik ve gaz için artan kısmi miktarlar büyük zorluklara neden olabiliyor. Birçoğu enerji maliyetlerini ödeyebilmek için yiyecek veya ilaçtan tasarruf ediyor-etmek zorunda kalıyor.

Pek çok ünlü “Krone” kampanyasına katıldı

Fikir: Her gün Noel için bir şeyler almak yerine, bir kutuya günlük bir hediye (yiyecek, hijyen ürünleri veya çorap gibi sıcak tutacak bir şey) koyarsınız. Bunlar Noel sırasında veya sonrasında Avusturya’daki 122 Caritas tesisinden birine götürülür.

İhtiyaç sahiplerine binlerce gerekli ürün

Örneğin pop yıldızı Melissa Naschenweng, aktör Michael Ostrowski veya “Krone” köşe yazarı Franziska Trost, yardımlarda bulundu.

“Krone” okuyucularından oluşan geniş bir aileye bağış yapma ve yardım etme isteği gerçekten çok büyük,” “Krone” ombudsmanı ve “Funkenwärme” patronu Barbara Stöckl’e ve ayrıca Caritas Başkanı Michael Landau’ya yardım kampanyasına verdikleri büyük destek için teşekkür ederiz. İhtiyaç sahipleri için bağış istemeye devam ediyorlar, bağış hesabımız hala açık. Çok teşekkür ederiz!

Yardım mı etmek istiyorsunuz? Buraya tıklayınız!

Mali sıkıntı içindeyseniz ve enerji faturanızı ödeyemediğiniz için yardıma ihtiyacınız varsa, 05/17 76 300 (pazartesiden cumaya saat 9’dan 13’e kadar) numaralı telefondan Caritas Yardım hattına başvurun veya Caritas’ın çevrimiçi sosyal danışmanlığına başvurun. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.