Avusturya’da 6.800 öğretmen açığı var

Avusturya’da 6.800 öğretmen açığı var

Önümüzdeki öğretim yılı için 6,821 öğretmen açığının olduğunu bildiren Milli Eğitim Bakanlığı, açığı kapatmak için iş ilanı verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cuma günü yapılan bir basın açıklamasında verilen bilgilere göre, ana ilan dönemi 3 Mayıs’ta sona erecek ve başvurular merkezi bir platform (https://www.klassejob.at) üzerinden yapılabilecek.

Eğitim Bakanı Martin Polaschek (ÖVP) yaptığı basın açıklamasında “Merkezi platform, başvuru sahiplerine daha iyi ve daha basit bir genel bakış elde etme ve zamanında başvuru yapma fırsatı sunuyor” dedi. “Özellikle ‘Klasse Job’ kampanyası aracılığıyla aldığımız kapsamlı önlemler sayesinde bu yıl tüm boş çıraklık pozisyonlarını doldurabileceğimizden eminim” diye konuştu.

Tam zamanlı ve yarı zamanlı pozisyonlar için boş pozisyonlar tüm ülke genelinde eşit olarak dağılmamıştır. Açık ara farkla en fazla pozisyon Viyana’da doldurulacak (2.164). Bununla birlikte, ikinci en yüksek sayıda boş pozisyon ilanı Aşağı Avusturya (1.000) ve çok daha küçük olan Tirol’de (1.016) ve ardından Yukarı Avusturya’da (749) verilmektedir. Vorarlberg beşinci sırada yer alırken (544), onu Steiermark (510), Salzburg (350), Burgenland (245) ve Kärnten (243) takip ediyor.

Önümüzdeki haftalarda, gelecek eğitim-öğretim yılı için kısa sürede (örneğin doğum izni nedeniyle) boşalan birkaç pozisyon içinde iş ilanı verilecek. |© DerVirgül

Yayınlama: 26.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.