Avusturya’da 62.000 kişi hastalık [Krankenstand] izninde

Avusturya’da mevcut hastalık izni, soğuk hava dalgası nedeniyle hala yüksek. Önceki hafta, yaklaşık 62.000 hastalık izni bildirildi.

Avusturya’da 62.000 kişi hastalık [Krankenstand] izninde

Grip benzeri enfeksiyonlar ve grip sayıları son zamanlarda biraz azaldı, ancak bu nedenle Avusturya genelinde hastalık raporları “mevsimsel olarak yüksek seviyede” kalmaya devam ediyor.

Soğuk algınlığı dalgası: Geçen hafta yaklaşık 62.000 kişi hastalık iznindeydi

ÖGK sağlık sigortası bunu, geçen takvim haftasının (3. hafta) rakamlarına göre pazartesi günü bildirdi. Avusturya genelinde, etkilenen 61.820 kişi çeşitli soğuk algınlığı nedeniyle hastalık iznindeydi, grip 2.109 vaka olurken ve Covid-19 9.794 hastalık iznine neden oldu.

ÖGK tekrar grip aşısı önerdi

Avusturya Sağlık Sigortası ÖGK başhekimi Andreas Krauter, “Şu anda ocak ayında bile, grip aşısı hala acilen tavsiye ediliyor” diye vurguladı. “Özellikle Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından seçilen 2022/23 grip aşısının virüs suşları şu anda dolaşan grip virüslerini çok iyi kapsadığından, bu yıl çok iyi bir koruyucu etki varsayılabileceği içindir” dedi.

Açıklamaya göre, hastalık iznine ayrılan rakamlara sadece ÖGK’da sigortalı olanlar ve işsizlik maaşı alanlar dahil. Geçen hafta ÖGK’DA toplam 243.729 iş göremezlik Raporu aldı. | © DerVirgül

Yayınlama: 23.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.