Avusturya’da bisikletli kuryelerden uyarı grevi

Avusturya’da bisikletli kuryelerden uyarı grevi

Bisiklet kuryeleri ve yemek dağıtımcıları, toplu iş sözleşmeleri kapsamında pazarlık müzakerelerinin durması nedeniyle çarşamba günü çeşitli federal eyaletlerde yeniden protestolar planlıyor.

Vida sendikası pazartesi günü yaptığı açıklamada, Viyana’da Lieferando ve Foodora’nın yanı sıra Graz, Innsbruck ve Klagenfurt’taki Lieferando dağıtım merkezlerinde saat 11:00 ile 14:30 arasında bisiklet dağıtım grevinin planlandığını duyurdu.

Toplu iş sözleşmesi müzakereleri aylardır sürüyor ve sendika, işverenleri yaklaşık 2.000 çalışana enflasyon nedeniyle tazminat ödemeyi reddetmekle suçluyor. İşverenlerin teklifi yüzde 5,8, çalışan temsilcileri ise yüzde 8,7 talep ediyor.

Vida sendikasının toplu iş sözleşmesi müzakerecisi Toni Pravdic, Pazartesi günü yaptığı bir yayında, tüm hava koşullarında yılda ortalama 15.000 kilometre bisikletle dünyanın yarısını dolaşan çalışanlara tam yaşam maliyeti tazminatı bile verilmemesinin anlaşılmaz olduğunu eleştirdi. Haftada 40 saat için brüt 1.730 Euro’luk ücret, mevcut yoksulluk sınırının hemen altında olduğu vurgulandı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 14.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.