Avusturya’da cep telefonu ve internet tarifelerine zam geliyor

Cep telefonu operatörleri A1, Magenta ve Drei cep telefonu ve internet tarifelerine zam yapacak.

Avusturya’da cep telefonu ve internet tarifelerine zam geliyor

Nisan ayından itibaren birçok kullanıcının mevcut cep telefonu ve internet tarifeleri daha pahalı hale gelecek. A1, Magenta ve Drei müşterilerinin maliyetlerini artırıyor.

Pek çok sağlayıcının tarifelerini tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre ayarlaması nedeniyle cep telefonu ve internet tarifelerinde Nisan ayından itibaren yeniden bir artış bekleniyor.

Geçen yıl A1, Magenta veya Drei fiyatları yüzde 11,5’e kadar artarken, bu yıl Avusturya’nın en büyük cep telefonu karşılaştırma portalı tarife.at “yalnızca” yüzde 7,8 civarında bir artış bekliyor.

Bu, telefon görüşmelerinin maliyetinin yılda 21,24 Euro, internet ücretinin ise 35,65 Euro arttığı anlamına geliyor. Üç cep telefonu sözleşmesi ve internet erişimi olan üç kişilik bir hane, yılda yaklaşık 100 Euro’luk ortalama ek maliyete katlanmak zorunda kalacak.

Şebeke operatörleri, sözleşme süresi boyunca TÜFE’ye uygun olarak fiyatları (temel ücretler, sabit hizmet ücreti ve bazen bireysel hizmetler) artırabilir.

Önemli: Özel bir fesih hakkı yoktur. Endeks maddesi nedeniyle müşterilerin cep telefonu sözleşmelerini kolayca iptal etmelerine izin verilmiyor.

Tarife nasıl değiştirilir?

Tarife.at genel müdürü Maximilian Schirmer, “Bundan etkilenen herkese fiyatları karşılaştırmalarını ve gerekirse taahhüt dönemi izin verir vermez mevcut tarifeye geçmelerini öneriyorum” diyor.

Cep telefonunuzu mağazalardan satın alırsanız taahhütsüz bir sözleşme arayarak tasarruf edebilirsiniz. Bu, yüksek enflasyon nedeniyle tarifenin pahalılaştığı anda istediğiniz zaman daha ucuz bir tarifeye geçebileceğiniz anlamına gelir.

Bu arada, HoT veya Spusu gibi kendi ağları olmayan indirim sağlayıcılarının hüküm ve koşullarında endeks ayarlama maddesi yoktur.

Karşılaştırma portalı, değer korumalı tarifeleri gizleme seçeneği sunuyor. Daha fazlası için: https://www.tarife.at/handytarife/ohne-wertsicherung | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.03.2024
Düzenleme: 04.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.