Avusturya’da çocuk suçlarıyla mücadele için yeni bir görev gücü kuruluyor

Özel görev gücü, şehir merkezlerindeki sıcak noktaları izleyecek ve şiddet suçlularına müdahale edecek.

Avusturya’da çocuk suçlarıyla mücadele için yeni bir görev gücü kuruluyor

Kamu Güvenliği Genel Müdürlüğü, gençlik suçlarıyla mücadele için bir görev gücü (EJK) kurmakla görevlendirildi ve bu görev gücü diğer şeylerin yanı sıra kamusal alanlarda kontroller gerçekleştirecek. İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in (ÖVP) Salı günü yaptığı açıklamaya göre, odak noktası şehir merkezleri ve potansiyel sıcak noktalar olacak. Linz’deki Gençlik Polisi (Jukob) rol modellerden biri.

Yeni görev gücü, sokak suçlarıyla mücadele görev gücüyle yakın işbirliği içinde olacak ve örgütsel olarak da ona bağlı olacaktır. “EJK” ayrıca eyalet ceza soruşturma dairelerindeki uzmanlarla da yakın işbirliği içinde çalışacak. Ülke çapındaki işbirliği Federal Kriminal Dairesi Suç Önleme Dairesi Başkanı Dieter Csefan’ın sorumluluğunda olacak.

Karner, “Amaç, çocukları korumak ve şiddet suçlularını sokaklardan uzaklaştırmak ve bunu hukuk devletinin gerektirdiği ciddiyetle yapmaktır” dedi. Çocuk suçluluğuna karşı tutarlı bir şekilde harekete geçmek için şimdiye kadar kullanılan polis tedbirleri görev gücünde bir araya getirilecek.

14’ün altındaki çocuklar arasında artan çocuk suçları

Gençler ve 14 yaş altı çocuklar tarafından işlenen suçların sayısı son on yılda iki katına çıkmıştır. Aynı zamanda, 14 yaş üstü gençler tarafından işlenen suçlarda sadece hafif bir artış ve hatta genç yetişkinlerde bir azalma olmuştur. Gençler ve reşit olmayanlar tarafından işlenen başlıca suçlar hırsızlık, mala zarar verme, saldırı ve tehlikeli tehditlerdir.

Ebeveynlerin nasıl daha sorumlu hale getirilebileceği, çocukların sosyal medya ve cep telefonu kullanımının nasıl iyileştirilebileceği ve iltica sistemindeki reşit olmayan göçmenler için nasıl daha fazla farklılaştırma ve keskinleştirme yapılabileceği konusunda önerilerde bulunmak üzere uzmanlardan oluşan bir panel kuruldu. Buna ek olarak, deneyimlerin paylaşılması ve karşılaştırmalar yapılması amacıyla Avrupa’da cezai sorumluluk için farklı yaş sınırlarına odaklanılacaktır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.