Avusturya’da döner üreticisinden büyük vergi vurgunu | 440.000 Euro

Avusturya’da döner üreticisinden büyük vergi vurgunu | 440.000 Euro

Maliye Bakanı Magnus Brunner [ÖVP] pazartesi günü vergi soruşturmasının yıllık basın toplantısında, yüksek miktarlarda vergi kaçakçılığı yapan işletmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Dolandırıcılıkla mücadele dairesinin özel bir birimi olan vergi müfettişleri, geçen yıl 210 davayı kapattığı belirtilen basın açıklamasında, 48,46 milyon Euro’luk geriye dönük vergi beyanında bulunulduğu kaydedildi.

Denetimlerin odak noktasını yasa dışı faturalandırma ve kayıt dışı fazla mesainin olduğu inşaat sektörü, satış vergisi sahtekarlığı ve taşımacılık sektörü oluşturuyordu. Brunner, “Vergi kaçakçılığı önemsiz bir suç değil. Vergi kaçakçıları kaçırılan miktarın iki katına kadar cezayla karşı karşıyadır” diye konuştu.

Vergisiz satın alınan döner eti

Çarpıcı bir örnek Yukarı Avusturya’daki bir döner şirketinin durumu. Girişimcinin 2017 ile 2021 yılları arasında vergi beyanında bulunmadan 2,7 milyon Euro değerinde eti vergiden muaf olarak satın aldığı tespit edildi. Et ve dondurulmuş döner, özellikle restoran ve döner büfelerine tedarik edildiği söylendi. Ancak satış vergisi ve gelir vergilerinde usulsüzlük olduğu görüldü. Kaçırılan verginin miktarı 440.000 Euro civarında olduğu söyleniyor. Şirket sahibi 440.000 Euro’ya ek olarak 120.000 Euro para cezası da ödemek zorunda olduğu belirtildi.

İnşaat sektörü: Bir milyon Euro vergi kaçakçılığı

Yukarı Avusturyalı [OÖ] bir inşaat şirketi ise sahte faturalar kullandı. Görünüşe göre personel eksikliği nedeniyle sağlanamayan hizmetler orada kaydedilmişti. Bu durumda vergi kaçakçılığının bir milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 06.05.2024
Düzenleme: 07.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.