Avusturya’da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Perşembe günü Aşağı Avusturya [NÖ] ve Viyana’da saatteki hızı 134 kilometreye varan rüzgâr, elektrik direklerinin devrilmesine, bazı evlerin çatılarının uçmasına ve ormanlık alanlardaki otoyolların dallarla kapanmasına neden oldu.

Avusturya’da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Gece zaten fırtınalı olan ülkede, fırtınanın odağı perşembe öğleden sonra doğu Avusturya’da oldu.

Semmering/Sonnwendstein meteoroloji istasyonu Perşembe günü Avusturya’daki en yüksek rüzgar zirvesini 134 km/saat ile kaydetti.

Viyana’da uzmanlar, saatte 103 km’ye varan rüzgâr hızı kaydetti.

Viyana şehir merkezinde ölçülen 110,9 km/saat, ölçümlerin burada başladığı 1985 yılından bu yana en yüksek dördüncü değerdi. Güvenlik nedenleriyle birçok federal bahçe kapatıldı.

Palmers gökdeleninde güvenlik çalışması

Viyana itfaiye teşkilatı “olağanüstü” sayıda operasyon gercekleştirdi. Aşağı Avusturya’da da itfaiye ekipleri defalarca acil çağrılara müdahale etti.

Yükseklik kurtarma grubu, Palmers’taki yüksek binanın çatısında “yaklaşık 50 metre yükseklikte tehdit edici derecede sallanan bir reklam tabelasını güvence altına almak için” harekete geçmek zorunda kaldı.

Elektrik direği devrildi

Baden bölgesinde de itfaiye ekipleri saat 16.00’ya kadar yaklaşık 30 kez müdahale etti. Örneğin Leesdorf’un Baden semtinde bir boyahanenin havalandırması bozulma tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Tribuswinkel’de bir benzin istasyonundaki fiyat panosunun sabitlenmesi gerekiyordu. Berndorf yakınlarındaki Veitsau/Steinhof’ta bir elektrik direği devrildi.

Şu ana kadar herhangi bir yaralanmayla ilgili bilgi yok. Baden bölgesi itfaiye komutanlığından Stefan Schneider, Noel’deki son fırtınayla karşılaştırıldığında bu kez insanların binaları korumak için ve gevşek metal parçalar nedeniyle daha sık çağrıldığını bildirdi.

Viyana itfaiye teşkilatı şu ana kadar sabah 06:30 ile 16:30 arasında 258 fırtına operasyonuna çağrıldı.

Wiener Linien Viyana’da fırtına uyarısında bulundu

Perşembe günü yapılan fırtına uyarısı nedeniyle Augarten, Volksgarten ve Burggarten ile Schönbrunn Sarayı Parkı’nın güney kısmı kapatıldı.

Güvenlik nedeniyle Meiereitor ve Maria-Theresien-Tor kapatıldı. Ziyaretçilere Federal Gardens’ın ana sayfasında dalların düşebileceği konusunda dikkatli olmaları gerektiği bilgisi verildi.

Schönbrunn Hayvanat Bahçesi açık kaldı ancak Tirolerhof girişi kapatıldı. Federal bahçelerin bir dizi denetimin ardından Cuma sabahı yeniden açılması planlanıyor.

Wiener Linien fırtına konusunda uyardı. Twitter’da “Lütfen bugün toplu taşıma araçlarına giderken ve dönerken çevrenize özellikle dikkat edin! Şiddetli fırtına nedeniyle ağda gecikmeler yaşanabilir.” dendi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.