Doskozil SPÖ üyelik anketinde zafer kazandı

Burgenland Valisi Hans Peter Doskozil, Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] üyelik anketini kazandı. Parti lideri Pamela Rendi-Wagner ise yenilgiye uğradı. Traiskirchen Belediye Başkanı Andreas Babler’in ardından ancak üçüncü olabildi.

Doskozil SPÖ üyelik anketinde zafer kazandı

Hans Peter Doskozil, parti başkanlığı ve yaklaşan üst düzey adaylık için yapılan SPÖ üye anketini kazandı. Seçim komisyonu başkanı Michaela Grubesa tarafından pazartesi öğleden sonra açıklanan sonuçlara göre Burgenland valisi oyların yüzde 33,7’sini aldı. İkinci sırada Andreas Babler, üçüncü sırada ise görevdeki Pamela Rendi-Wagner yer aldı.

SPÖ üyelik anketinde Doskozil zaferi

SPÖ üye anketinin sonucuna göre, Babler yüzde 31.5, Rendi-Wagner ise yüzde 31.4 oy aldı. Yüzde 3,46’sı her üç seçeneğe de karşı çıktı. Katılım oranı ise yüzde 72.4 gibi dikkat çekici bir oranda gerçekleşti.

Seçim komisyonu, SPÖ üyelik anketinin sonuçlarının açıklandığı gün sabah saat 10’dan beri büyük bir gizlilik içinde toplanıyordu. Oylar sabah saatlerinde Aşağı Avusturya’dan Viyana’ya getirildi ve ardından posta yoluyla gönderilen oylar elektronik ortamda kullanılan oylarla birleştirildi. Grubesa, sayımın doğruluğunun oybirliğiyle tespit edildiğini bildirdi.|©DerVirgül

Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.