Avusturya’da işe araçlarıyla gidenler, 1.200 Euro’ya kadar geri alabiliyorlar…

Eyaletlere göre değişkenlik göstermiş olsa da ortalama tek gidiş 25 kilometre uzaklıkta çalışıyorsanız, yıl sonu vergi iadesi müracaatıyla 1.200 Euro’ya kadar geri alabilirsiniz. Eyaletlere göre, işe ulaşım masraflarının geri alınmasını derledik…

Avusturya’da işe araçlarıyla gidenler, 1.200 Euro’ya kadar geri alabiliyorlar…

Evinizden iş yerine kadar olan mesafenin masraflarını, yeni uygulama “Taxefy” [Vergilendirme] ile vergi anlaşmasını birkaç dakika içinde göndermek ve vergi dairesinden 1.200 Euro’ya kadar geri almak mümkün.

Yeni yılın başından bu yana CO2 vergileri ve araç vergileri artırılarak araç kullanımı yeniden pahalı hale geldi. Ancak, çeşitli federal eyaletlerdeki çalışanlar için işe gidip gelme ödenekleri ve sübvansiyonlar yoluyla rahatlama sağlanıyor.

Federal eyaletlerde işe gidip gelme ödenekleri ve sübvansiyonlardaki farklılıklar

Niederösterreich

Bu yıl artan ulaşım ödeneğinden özellikle işe gidip gelenler yararlanacak. Aşağı Avusturya Eyaletinde [Niederösterreich] işe gidip gelme yardımı geçen takvim yılı için ödenmektedir.

Gereksinimler, Aşağı Avusturya’da bir ana ikametgâh ve işe en az 25 km (tek yön) mesafedir.

Gelir limitleri bekar kişiler için 2.000 Euro, bekar ebeveynler ve çocuksuz birliktelikler için 3.600 Euro, evli çiftler veya tek çocuklu birliktelikler için ise 4.400 Euro’dur. Her ilave çocuk için limit 800 Euro artırılmaktadır. Ödenek yıllık 1.000 Euro’ya kadardır ve işe olan mesafeye bağlı olarak hesaplanır. Toplu taşımayı kullanırken yüzde 20 eko-bonus var. Başvuru Ekim 2024 sonuna kadar online olarak yapılabilecek.

Steiermark

Styria’da da yolculuk ödeneği bir önceki takvim yılı (2023) için geriye dönük olarak ödenmektedir. Yardım olarak kişi başı ortalama 120 euro ödeniyor. Başvuru doğrudan çevrimiçi olarak yapılabilir.

Burgenland

Burgenland eyaletinde, ana ikametgahları Burgenland’da olan ve işe en az 20 km uzaklıkta olan yolcular için 850 Euro’ya kadar seyahat bedeli ödenmektedir. Maksimum gelir sınırı ayda 3.697 Euro’dur; tek ebeveynler için bu miktar çocuk başına yüzde 10 oranında artırılmaktadır.

Oberösterreich

Yukarı Avusturya’da yolculuk ödeneği alabilmek için diğer federal eyaletlerdekine benzer koşulların karşılanması gerekiyor. Tek yön işe gidiş mesafesinin en az 25 kilometre olması, ana ikamet yerinin Yukarı Avusturya’da kayıtlı olması ve yıllık gelirin belirli bir sınırı aşmaması gerekmektedir. Yardımın miktarı yıllık 25 km’den 218 euro, 50 km’den 306 euro ve 75 km’den 421 euro. Başvurular yıl sonuna kadar internet üzerinden yapılabilecek.

Kärnten

Kärnten eyaletinde geçen yıla ait yolculuk ödeneği geriye dönük olarak ödenmektedir. Başvuru muhtemelen Şubat 2024 ortasından itibaren yapılabilir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.