Avusturya’da işsizlik maaşı başvuruları artık internet üzerinden yapılacak!

Avusturya’da işsizlik maaşı başvuruları artık internet üzerinden yapılacak!

Temmuz 2025’ten itibaren Avusturya’da işsizlik yardımı başvuruları öncelikle çevrimiçi olarak yapılacak. Ancak bireysel başvurular belirli koşullar altında mümkün olmaya devam edecek.

İlgili Sosyal Komite perşembe günü, İstihdam Hizmeti (AMS) ile yararlanıcıları arasındaki tüm iletişimin gelecekte öncelikli olarak elektronik ortamda gerçekleşmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Ancak bunu yapamıyorsanız yine de başvurunuzu bizzat yapabilirsiniz. Parlamento yazışmalarında, kişisel mülakatın yalnızca ilk başvuruda veya iki yıl sonraki yeni başvuruda zorunlu olması gerektiği yazıyor.

Gelecekte işsizlerin elektronik mektuplarını haftada en az iki kez kontrol etmeleri gerekecek. Bunun yanında birisi randevuyu kaçırırsa yaptırımlar uygulanacak. Gelecekte belgeler işsizin elektronik erişim alanına ulaştığı anda teslim edilmiş sayılacaktır. AMS’nin teknik hazırlık yapabilmesine olanak sağlamak amacıyla yeni düzenlemelerin 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yasanın hâlâ genel kurulda geçmesi gerekiyor. ÖVP, Yeşiller ve NEOS komitede buna oy verdi.

Uygulama göçmenlerin internet alışkanlıklarında karşılık bulamamasından korkuluyor

İş ve işçi bulma kurumu AMS tarafından uygulanması düşünülen elektronik diyaloğun, Almanca dilbilgisinde yetersiz olan ve birebir görüşmelerde beden dili ve duygu ifadesiyle kendisini anlatmaya çalışan göçmenlerin, internet üzerinden yapılacak tercümelerle sorunlarını anlatacakları ve bununda yetersiz olacağı konusunda eleştirildi.

AMS tarafından daha az memur çalıştırmak için gündeme getirilen bu uygulamanın, Avusturyalı 45 yaş üstü işsizler üzerinde de olumsuz etkiler bırakacağı söylenirken, internet üzerinden geliştirilen iletişimin çok uzun bir geçmişi olmadığı ve toplumun her kesimi tarafından henüz güven kazanmadığı ve tam anlamıyla öğrenilmediği yorumlarına neden oldu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.