Avusturya’da korkunç bir çocuk istismarı ortaya çıkartıldı

Avusturya’da, internet üzerinden iletişime geçtiği kadınlar aracılığıyla, iki aylık ile altı yaş arasında çocukların müstehcen görüntülerini canlı izleyen bir kişi yakalandı. 37 yaşındaki Yukarı Avusturyalının 2016’dan beri kayıt altına aldığı binlerce çocuk istismarı görüntüleri ele geçirildi. Operasyona ABD’nin de yardımcı olduğu söyleniyor…

Avusturya’da korkunç bir çocuk istismarı ortaya çıkartıldı

İnternet üzerinden Doğu Asya’da çocuklara tacizde bulunduğu söylenen 37 yaşındaki Yukarı Avusturyalı tutuklandı.

Vöcklabruck bölgesinden 37 yaşındaki bir Yukarı Avusturyalının 2016’dan beri yalnızca binlerce çocuk istismarı tasviri toplamakla kalmayıp, aynı zamanda canlı sohbetlerde istismarı kendisinin yönettiği ve görüntülediği söyleniyor.

Polis, kurbanların iki aylık ile altı yaş arasında olduğunu söyledi. Çocuk istismarı kapsamında yapılan bir ev araması sırasında çok sayıda veriye el konuldu.

Wels Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre ilk ihbar, internet platformlarının şüpheli vakaları bildirdiği ABD’deki Ulusal Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi’nden geldi. Bunun üzerine Yukarı Avusturya Ceza Dairesi bu konuda soruşturma başlattı.

Operasyon kapsamında geçen yılın Ağustos ayında Yukarı Avusturya’da bir ev araması yapıldı ve kriminalistler çeşitli akıllı telefonlara ve bilgisayarlara, oyun konsollarına ve diğer veri taşıyıcılara el koydu. Görüntülerin analizi, adamın 4.000’den fazla çocuk istismarı görüntüsüne sahip olduğunu ve paylaştığını ortaya çıkardı.

 

 

Yukarı Avusturyalı çocuk istismarını itiraf etti

Daha ileri araştırmalar sırasında, 37 yaşındaki kişinin Doğu Asya’dan, özellikle Filipinler’den kadınlarla iletişim halinde olduğu ilgili canlı görüntülü sohbetler de yürüttüğü ortaya çıktı.

Güvenli sohbetler, bu kadınları çocukları canlı web kamerası önünde taciz etmeleri için para karşılığında tuttuğunu gösteriyor. Wels Cumhuriyet Savcılığı’na göre, şu anda dört özel dava var ve daha fazla kurban olup olmadığı hala soruşturma konusu.

Şimdiye kadarki bulgulara göre Ocak ayında yeni bir ev araması yapıldı ve adam tutuklandı.

Bu arada, 37 yaşındaki itiraf etti – hem tacizi gerçekleştirdiğini hem de bunun bedelini ödediğini. Kadınlarla nasıl temasa geçtiği hâlâ net değil ve olası destekçiler hakkında uluslararası soruşturmalar sürüyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 31.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.