Avusturya’da memur maaşlarının artışı üzerinde anlaşma sağlandı

Toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 9.15’lik bir maaş artışı üzerinde anlaşmaya varıldı. Bazı maaşlar yüzde 9.71 oranında artacak.

Avusturya’da memur maaşlarının artışı üzerinde anlaşma sağlandı

Çarşamba günü kamu sektöründe de anlaşmaya varıldı. Şansölye Yardımcısı Werner Kogler ve Maliye Bakanı Magnus Brunner başkanlığındaki işveren tarafının ekipleri, GÖD Başkanı Eckehard Quin ve younion Başkanı Christian Meidlinger başkanlığındaki çalışan tarafıyla bir araya geldi. Kamu Hizmetleri Sendikası’nın basın açıklamasında ifade ettiği gibi “zorlu ama yapıcı müzakerelerin” ardından “çok iyi bir maaş anlaşmasına” varıldı.

En düşük maaşlar için 1 Ocak 2024’ten itibaren maaş artışı yüzde 9.15 ile yüzde 9.71 arasında olacak. Bununla birlikte, en az 192 Euro daha fazla olacak. İkramiye ve ödenekler de yüzde 9.15 oranında arttırılacaktır.

Başarı olarak kutlandı

Kamu Hizmetleri Sendikası [GÖD] Başkanı Eckehard Quin bunu büyük bir başarı olarak görüyor: “Adil bir maaş anlaşması sadece bir adalet ve takdir meselesi değil, aynı zamanda Avusturya’da istikrar ve güvenlik için kamu hizmetinin performansının kalitesine ve sürekliliğine yapılan bir yatırımdır.” Şansölye Yardımcısı Kogler “istikrarı sağlayacak ve satın alma gücünü koruyacak” “hızlı, adil bir çözüm” gördü. Maliye Bakanı Brunner sendikaya “yapıcı görüşmeler” için teşekkür etti.

Belediye işçileri ile medya ve sanat alanındaki işçileri temsil eden sendika younion Başkanı Christian Meidlinger de maaş anlaşmasından memnun: “Meslektaşlarımız için yapılan bu maaş anlaşması, yorulmak bilmeyen çalışmalarının yüksek düzeyde takdir edildiğini yansıtıyor. Bu, kamu sektöründe ve genel menfaatlere yönelik hizmetlerde bağlılık ve özverinin sadece takdir edilmekle kalmayıp aynı zamanda onurlandırıldığının da açık bir işaretidir.”

Maaş görüşmelerinden doğrudan etkilenen 227,799 kişi (federal çalışanlar ve eyalet öğretmenleri), dolaylı olarak etkilenen ise federal anlaşmayı kabul etmesi beklenen 317,273 eyalet ve belediye çalışanıdır.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.