Avusturya’dan 1300 Kişi Mitinge Katılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazar günü, Saraybosna’da yaptığı mitinge, Avusturya’dan 1300 kişinin katıldığı söylendi.

Avusturya’dan 1300 Kişi Mitinge Katılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazar günü Saraybosna’da yaptığı mitinge, Avusturya’dan 1300 kişi katıldığı bildirildi.

 

24 Haziran seçimleri kapsamında, Saraybosna’da seçim mitingi yapan AK Parti Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek için Avusturya’dan yaklaşık 1300 kişi çeşitli ulaşım araçlarıyla miting alanına gitti.

 

AK Parti Avrupa yapılanması UETD’nin organize ettiği otobüs ve konaklama otelleri, AK Partili gurbetçilere 25 Euro karşılığı tesis edildi.

 

UETD’nin yanı sıra, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen çeşitli sivil toplum örgütleri ve yardım kurumları da, Saraybosna mitingine katılımın artırılması için çalışma yürüttü.

 

Saraybosna polisine göre, yaklaşık 15 bin kişi şehre miting için giriş yaptığı yönünde. Katılım en yoğun olduğu ülke olarak Almanya gösterilirken, Almanya’dan katılım sayısının 5 bin olduğu belirtildi.

 

Otobüsle Saraybosna’ya seyahat edenlerin iddiasına göre, Hırvat-Boşnak sınırında bilinçli bir şekilde konvoy bekletildi. Beş saatlik bir beklemenin aradın da, sınırı geçen AK Partililer, bekletmenin Erdoğan’a karşı olduğunu iddia ettiler.

 

Ancak uzamanlar, Hırvat sınırındaki bekleyişin oldukça normal olduğunu belirterek, Hırvatistan’ın, AB Schengen bölgesine katılmak istediğini ve bu yüzden çok sıkı sınır kontrolleri yaptığını belirttiler.

 

Seçmen nüfusunun yaklaşık % 5 ‘i temsil eden yurt dışı oyları, kıyaslama yapıldığında, Türkiye’de bir büyük kente eş değer etmektedir. Bu durumda, hem AK Parti hem diğer siyasi partiler için Avrupa’da yaşayan T.C Vatandaşlarını, en azından seçim dönemlerinde önemli kılıyor. (virgül.at)

Yayınlama: 21.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.