Avusturya’dan deprem bölgesine 3 milyon Euro yardım

Avusturya Başbakanı Nehammer [ÖVP], Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle yerel yardım kuruluşlarına Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro ve Federal Ordu’dan kurtarma çalışmalarına katılacak personel gönderileceğini duyurdu.

Avusturya’dan deprem bölgesine 3 milyon Euro yardım

Türkiye Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki ki depremle sarsılması nedeniyle, 4. seviye alarm vererek uluslararası yardım talebinde bulundu.

Avrupa Birliği [AB] Komisyonunun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB üyesi 10 ülkenin, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye’nin talebi üzerine arama ve kurtarma ekipleri göndereceğini söyledi.

Avusturya’dan yardım

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP] yaptığı açıklamada, “Depremlerin ardından bugün Türkiye ve Suriye’den bize ulaşan korkunç fotoğraflar, ciddi hasar ve çok sayıda can kaybı olduğunu gösteriyor. Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Bu zor durumda halkın yanındayız” ifadesini kullandı.

Nehammer ayrıca, “Depremin büyüklüğü yıkıcı. Avusturya, yerel yardım kuruluşları için Yabancı Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro sağlayacak ve yarından itibaren Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı 80’den fazla asker deprem bölgesinde kurtarma operasyonlarında destek verecek” dedi. | © DerVirgül

 

Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.