Avusturyalı şirket Türkiye’den işçi getiriyor

Avusturya turizm ve catering endüstrisi personel sıkıntısıyla mücadele etmeye devam ediyor. Artık bir şirket yenilikçi bir çözüm sunuyor. Şirket, Türkiye’den nitelikli uzmanları işe alarak, vasıflı işçi sıkıntısına karşı mücadele ediyor…

Avusturyalı şirket Türkiye’den işçi getiriyor

Yoğun kış sezonunda Avusturya turizm ve yemek sektörü personel sıkıntısı çekiyor.

“ALVA Personal” şirketi artık geleceğe yönelik bir çözüm sunuyor: Türkiye’den nitelikli uzmanları işe alarak, vasıflı işçi sıkıntısına karşı mücadelede Avusturya işgücü piyasasını desteklemek ve gastronomi ve turizm gibi sektörlerin mevsimsel darboğazları aşmasına yardımcı olmak istiyor.

Şu anda başka hiçbir sektör vasıflı işçi eksikliğinden otel ve catering sektörü kadar etkilenmemektedir – yalnızca Avusturya’da 30.000 personel eksikliği bulunmakta.

İyi rezervasyonlara rağmen oteller kapalı kalıyor ve mutfak ve servis departmanlarında vasıflı personel eksikliği nedeniyle catering sektöründe sınırlı açılış saatleri uygulanıyor.

Bu bağlamda danışmanlık şirketi, vasıflı çalışanların işe yerleştirilmesine odaklanarak “önemli bir stratejik ortak” olduğunu iddia ediyor. Genel merkezi Avusturya’da bulunan şirket, personel alımı alanında Avusturya işgücü piyasasını yenilikçi bir yaklaşımla ve Türkiye’den vasıflı işçileri işe yerleştirerek sektöre özgü zorluklara etkili çözümlerle destekleyen ilk danışmanlık şirketidir.

Şirket, kariyerine Avusturya’da devam etmek isteyenler ve nitelikli personel arayan Avusturyalı şirketler için kapsamlı bir veri tabanına sahip.

Şirket, Mesleki Gelişim Enstitüsü (BFI) gibi ortaklıklar aracılığıyla, Deinefachkraft.at adresindeki “Nitelikli işçiler gökten düşmez” girişiminde de vurgulandığı gibi uzmanlık bilgisi ve uzmanlaşmanın öneminin altını çizmektedir. Bu işbirliği, gastronomi, turizm, sağlık, enerji ve bilişim alanlarındaki vasıflı işçi ihtiyacını karşılayarak Avusturya endüstrilerinin etkili bir şekilde desteklenmesini mümkün kılmaktadır.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.