Avusturyalılar akıllı telefonlarında ortalama üç saat harcıyor

Akıllı telefonlar doğrudan bağımlılık yapabilir. Pek çok insan artık cep telefonu olmadan hayatı hayal edemiyor. İki psikolog, yeni kitapları “Always On”da “çevrimiçi aktivitelere” bağımlılık konusunu ele alıyor.

Avusturyalılar akıllı telefonlarında ortalama üç saat harcıyor

Çoğu zaman cep telefonlarımız elimizdedir, bazen de çok sık. Avusturyalılar ortalama olarak akıllı telefonlarında üç saat harcıyor.

Pek çok insan artık cep telefonu olmadan hayatı hayal edemiyor. Giderek daha fazla insan çevrimiçi bir etkinliğe bağımlı hale geliyor.

Akıllı telefon bağımlılık yaptığında

Anton Proksch Enstitüsü’nden iki uzman bu konuyu yeni kitapları “Always on”da ele alıyor.

Bağımlılık denince akla ilk gelen şey akıllı telefon değil. İki yazar, uyuşturucu bağımlılarının tedavisine yönelik bir sempozyumunda kitaplarını sundular. Kitap yazarı ve psikolog Oiver Scheibebogen, “Ana kriter kontrol kaybıdır” diyor.

“Çok yoğun kullanırsan gerçek hayatını kaybedersin”

Zehri, dozu oluşturur. Çok yoğun kullanırsan gerçek hayatını kaybedersin.

Sorun da bu” diye ekliyor yazar ve psikiyatrist Roland Mader. Özellikle gençler bundan etkileniyor. Cep telefonlarını bir kenara bırakmak, hatta evde bırakmak birçok insan için zordur, yalnızca gençler için değil diyor.

Kitap hakkında edindiğimiz bilgiler:

Pek çok insanın internette kaybolmasına neden olan şey kesinlikle İnternet’in muazzam olanakları ve sunduğu çeşitli olanaklardır.

Bu son teknolojiye sahip kitap, ebeveynler, gençler ve internette aktif olan herkes için pratik arka plan bilgileri ve yetkin ve dikkatli kullanım için değerli ipuçları sunuyor.

Çünkü bir şey açık: yasaklar ve kısıtlamalar genellikle pek işe yaramıyor. Çok daha önemli ve etkili olan, kullanıcıların İnternet’in olumlu olanaklarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri, aynı zamanda riskleri ve tehlikeleri doğru bir şekilde değerlendirebilmeleri ve sosyal medyadan çevrimiçi alışverişe kadar – buna göre hareket edebilmeleri için beceri ve yeteneklerini güçlendirmektir.

Gündelik dijital hayata yönelik, baştan çıkarıcı şeyleri ve tehlikeleri vurgulayan ve okuyuculara herhangi bir yasaklama veya şeytanlaştırma olmaksızın bunlarla doğru bir şekilde başa çıkmaları için doğru araçları sunan, kurgu olmayan güncel bir kitap. – “Tehlike fark edildi, tehlike önlendi” – Yasaklamalar yerine dijital yeterlilik – Sürekli pratik alaka ile sağlam temellere dayanan uzman bilgisi – Son teknoloji: art arda izleme ve FOMO’dan yapay zeka ve oyunlara kadar… | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.