Avusturya’nın 110 yaşındaki kürekli vapuru hurdaya çıkmaktan kurtuldu

Hohentwiel, Konstanz Gölü’ndeki son yolcu vapurudur. 280.000 kilometre yol kat eden kürekli vapur, 110. yıldönümünü kutlamak üzere genel bir revizyondan geçirildi – bu da ekvatorun çevresini yedi kez dolaşmak anlamına geliyor.

Avusturya’nın 110 yaşındaki kürekli vapuru hurdaya çıkmaktan kurtuldu

Geçtiğimiz aylarda Hohentwiel’in makine dairesindeki çalışmalar tüm hızıyla devam etti. İki makinist 110 yıllık buhar makinesini söktü ve yeniden şekillendirdi. Baş makinist Conny Simma, “Piston da dahil olmak üzere yüksek basınç piston kolunu çıkardık ve tekrar sızdırmaz hale getirmek için tüm salmastrayı yeniden yaptık” diyor.

Yavaşça hayata döndürüldü

“Yaşlı kadın” kış uykusundan sonra yavaşça hayata döndürüldü. Fabrika müdürü Florian Pausch, kıştan sonra kazan sisteminin tamamen buhar altında kalmasının üç ila dört gün sürdüğünü ve ardından makinenin yavaşça ısıtıldığını söylüyor. Prensip olarak, her şeyin olması gerektiği yere dönmesi bir ay sürüyor.

Hohentwiel hurdaya çıkmaktan kurtuldu

1960’ların ortalarında Hohentwiel hurdaya çıkmaktan kurtarıldı ve 1984 yılına kadar kulüp binası ve restoran olarak hizmet vermek üzere Konstanz’dan Bregenz’e taşındı. Ardından 1986 yılında Kaptan Reinhard Kloser’in etrafındaki yardımcılar gemiyi yeniden yüzdürdü ve Hohentwiel’in ikinci ilk seferi 1990 yılında gerçekleşti. Restorasyon sırasında karşılaşılan en büyük zorluk çok sayıda muhalifi ikna etmek oldu. Hohentwiel’in eski kaptanı ve “kurtarıcısı” Reinhard Kloser, böylesine terk edilmiş bir geminin tekrar çalışır hale getirilebileceğine kimsenin inanmadığını söylüyor.

Bell’in kaybolduğu düşünülüyordu

O zamanlar kayıp olan şey, 1960’larda kaybolan Hohentwiel’in orijinal çanıydı. Çan ancak dört yıl önce tesadüfen yeniden bulundu ve törenle hizmete sokuldu. Kloser, çanın gemiyi koruduğuna inanıyor.
Pausch, teknolojinin benzersiz olduğunu ve makineyi çalıştırmak için çok fazla sezgi gerektiğini söylüyor. “Makinenin iyi çalışıp çalışmadığını duyuyor, kokluyor ve hissediyoruz.”

Hohentwiel’in 110 yılı

Konstanz Gölü’ndeki son yolcu gemisi olan Hohentwiel, 1 Mayıs’ta 110. doğum gününü kutladı. Yıldönümü dolayısıyla buhar makinesinde genel bir revizyon yapıldı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.05.2023
Düzenleme: 07.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.