Avusturya’nın 84 AFDRU askeri salı günü Türkiye’ye gidiyor

Avusturya Başbakanı Nehammer [ÖVP], Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle yerel yardım kuruluşlarına Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro ve Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi [AFDRU] 84 askeri kurtarma çalışmalarına katılmak için deprem bölgesine gidiyor.

Avusturya’nın 84 AFDRU askeri salı günü Türkiye’ye gidiyor

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP] yaptığı açıklamada, “Depremlerin ardından bugün Türkiye ve Suriye’den bize ulaşan korkunç fotoğraflar, ciddi hasar ve çok sayıda can kaybı olduğunu gösteriyor. Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Bu zor durumda halkın yanındayız” ifadesini kullandı.

Nehammer ayrıca, “Depremin büyüklüğü yıkıcı. Avusturya, yerel yardım kuruluşları için Yabancı Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro sağlayacak ve yarından itibaren Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı 84’den fazla asker deprem bölgesinde kurtarma operasyonlarında destek verecek” dedi.

AFDRU nedir?

Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi [AFDRU], Avusturya federal ordusunun Kentsel arama kurtarma ve afet yardım birimidir. 1990 yılında çeşitli afetlere, özellikle de 1988 yılında Ermenistan’da meydana gelen depreme tepki olarak oluşturulmuştur. AFDRU, diğer ülkelerde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. | © DerVirgül

Yayınlama: 06.02.2023
Düzenleme: 06.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.