Avusturya’nın evlilik karnesi | En çok boşanma bu şehirlerde

Avusturya’da yaklaşık her üç evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. İşte Avusturya’da evliliklerin en çok bittiği bölgeler.

Avusturya’nın evlilik karnesi | En çok boşanma bu şehirlerde

Avusturya’da yaklaşık her üç evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Bu durum, Betrugstest.com bilgi portalının boşanma oranları açısından analiz ettiği Avusturya’daki 30 siyasi bölgeden elde edilen verilerle ortaya konmuştur. Boşanma sayısı, ilgili bölgedeki evlilik sayısıyla karşılaştırılmıştır. Sonuçta ortaya çıkan boşanma oranları sıralaması, Avusturya’nın boşanma kalelerinin nerede olduğunu ve evliliklerin en iyi nerede sürdüğünü gösteriyor.

İlk üç boşanma kalesi: Mödling, Steyr ve Sankt Pölten

Boşanma oranı sıralamasının zirvesinde Aşağı Avusturya Eyaletindeki Mödling yer alıyor. Evlilik başına 0,4 boşanma. Bu bölge, analiz edilen tüm bölgeler arasında en yüksek orana sahiptir ve bu nedenle kendisini “boşanmanın kalesi” olarak adlandırabilir. Onu 0,39 boşanma oranıyla ikinci sırada Steyr (Yukarı Avusturya) takip etmektedir. Sankt Pölten (Aşağı Avusturya) de özellikle boşanma motivasyonuna sahip ve 0,38 ile boşanma kalelerinin podyumunda fırtına gibi esiyor. Bununla birlikte, Mödling ve Sankt Pölten’deki boşanma sayısı bir önceki 2021 yılına kıyasla sırasıyla yüzde 8,9 ve yüzde 9,9 oranında artarken, Steyr’deki durum her iki yılda da aynı değerle sabit kalmıştır. Bu bölgeyi yüksek boşanma oranına sahip iki bölge takip etmekte ve yakın mesafede dördüncü sırayı paylaşmaktadır: Her biri 0,36 ile Wels (Yukarı Avusturya) ve Viyana. Dornbirn 0,35 boşanma oranıyla bu değerin hemen ardından gelmektedir.

Bludenz ve Kufstein en iyi evlilik şansını sunuyor

Rakamlara göre, iki bölgedeki evlilikler Avusturya’nın geri kalanına kıyasla çok daha olumlu: Vorarlberg’deki Bludenz’de boşanma oranı “sadece” 0,22’dir. Bu değerle, Kufstein’daki (Tirol) mihrapta da oldukça iyimser olunabilir. Özellikle de evlilik yanlısı eğilim yeni olduğu için: bir yıl önce boşanma motivasyonu önemli ölçüde daha yüksekti (Bludenz yaklaşık yüzde 33, Kufstein yaklaşık yüzde 20). Hallein (Salzburg) ve Vöcklabruck (Yukarı Avusturya) da benzer şekilde uzun süreli evlilik şansına sahip. Her biri yüzde 0,24’lük boşanma oranıyla, boşanmanın kaleleri sıralamasında sondan ikinci sırada yer almaktadırlar. Amstetten (Aşağı Avusturya) ve Braunau am Inn (Yukarı Avusturya) de her biri %0,25’lik cesaret verici boşanma oranıyla sondan üçüncü sırada yer alıyor.

Evlilik yanlısı eğilim: boşanma oranı bir önceki yıla göre düştü

2022 yılında incelenen bölgelerde 25.223 çift nikah kıyarken, 8.014 çift boşanmıştır. Analiz edilen tüm bölgelere dayanarak Avusturya için ortalama boşanma oranı 0,32 olarak hesaplanmıştır. Bu arada, dört yer de boşanma davranışlarında bu değeri göstermektedir: Klagenfurt am Wörthersee (Carinthia), Neunkirchen (Aşağı Avusturya), Villach (Carinthia) ve Baden (Aşağı Avusturya). Avusturya’da boşanma oranı bir önceki yıla kıyasla düştüğü için genel eğilim evlilik lehine dönüyor gibi görünmektedir. Hesaplanan ortalama değerin 2021’de yaklaşık 0,35’den 2022’de yaklaşık 0,32’ye düşmesi, romantiklere biraz umut vermesi gereken bir eğilimi göstermektedir.

Avusturya boşanma oranına ilişkin tüm sonuçlara buradan ulaşabilirsiniz.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.