Avusturya’nın üç kentinde daha seçim sandıkları kurulmasının önü açıldı

Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarının yanı sıra, ülkede üç şehirde daha Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri kapsamında sandık kurulmasının önü açıldı.

Avusturya’nın üç kentinde daha seçim sandıkları kurulmasının önü açıldı

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçim çalışmaları yurt dışı temsilciliklerinde de hızla devam ediyor.

Yüz binin üzerinde seçmeninin yaşadığı Avusturya’da daha önceki seçimlerde başkonsoloslukların bulunduğu Viyana, Salzburg ve Bregenz kentlerinde sandık kuruluyordu.

Edindiğimiz bilgilere göre, Graz, Linz ve Innsbruck kentlerinde sandık kurulması Türkiye Yüksek Seçim Kurulu [YSK] tarafından onaylandı.

“Avusturyalı makamlardan yanıt bekliyoruz”

Avusturya’daki siyasi parti temsilcileriyle Viyana Büyükelçiliğinde bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri konusunda görüş alışverişinde bulunan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, YSK’nın üç kentte sandık kurulması onayını doğruladı.

Der Virgül’e konuşan Ceyhun, YSK, Steiermark Eyalet Başkenti Graz, Yukarı Avusturya Eyalet Başkenti Linz ve Tirol Eyalet Başkenti Innsbruck’da seçim sandıklarının kurulmasını onayladığını, ancak bunun için Avusturyalı yetkililerden onay beklendiğini belirtti.

Avusturyalı yetkililerin onayıyla, Avusturya’da altı ayrı eyalette seçim sandıklarının kurulacağını ve vatandaşlarımızın daha kolay oy kullanma işlemlerini gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.|© DerVirgül

Yayınlama: 24.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.