Başbakan Nehammer depremzedelere vize kolaylığına karşı

Şansölye Karl Nehammer [ÖVP] salı günü Avusturya’nın, Almanya’nın aksine Türkiye ve Suriye’deki depremden sonra vize kriterlerini değiştirmeyeceğini söyledi. Nehammer’e göre, bunun yerine “yerinde yardım” yapılmalı.

Başbakan Nehammer depremzedelere vize kolaylığına karşı

Halk Partisi’nin [ÖVP] kendisi pazar günü depremzedeler için vize kolaylığı çağrısında bulundu.

AB Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Othmar Karas [ÖVP], depremzedelerin Avusturya’ya geçici olarak kabul edilmesinden yana konuştu. Etkilenenlerin Almanya’daki akrabalarının yanında kalabilmeleri için artık bürokratik olmayan bir şekilde vize vermek isteyen Almanya bir rol model olabilir diye konuştu.

Nehammer ise salı günü gazetecilerle yaptığı arka plan görüşmesinde, amacın insanları mümkün olduğunca yerinde desteklemek olması gerektiğini söyledi.

Türkiye için bir inşaat programı gerekli olacaktır diyen başbakan, Almanya’nın uygulamak istediği plan hakkında, her “duyuru” da “otomatik olarak verimli” değil, dedi. Önce nasıl çalıştığını göreceğiz ifadesini kullandı.

Avusturya’da yerinde yardım kararı alındı. Federal ordu misyonu da bir süre daha devam edecek. Nehammer, bunun “sertlik” değil, “yerinde yardım” politikasının tutarlı bir şekilde sürdürülmesi olduğunu söyledi. | © DerVirgül

Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.