Çek Cumhuriyeti ile sınır kontrolleri iki ay uzatıldı

Avusturya, yasadışı göç korkusu nedeniyle Çek Cumhuriyeti ile Schengen sınırında olağanüstü kontroller gerçekleştirmeye devam ediyor.

Çek Cumhuriyeti ile sınır kontrolleri iki ay uzatıldı

İçişleri Bakanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada, kontrollerin ilk etapta 17 Aralık’tan sonra iki ay daha sürdürüleceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP), “Sınır kontrolleri hem kaçakçılık mafyasıyla mücadele etmek hem de uluslararası düzeyde faaliyet gösteren aşırılık yanlılarına karşı tutarlı eylemlerde bulunmak için şu anda gerekli” dedi.

Edinilen bilgiye göre Avusturya ile Çek Cumhuriyeti arasındaki sınır kontrolleri 18 Ekim’de yeniden uygulamaya konuldu. Avusturya, yasadışı göçle mücadele amacıyla halihazırda Slovakya, Macaristan ve Slovenya ile olan sınırlarında kontroller yürütüyor. İçişleri Bakanlığı ayrıca İtalya, Almanya, İsviçre ve Lihtenştayn sınırına yakın bölgelerde de “yoğun kontroller” planlıyor.

Schengen bölgesinde sınır kontrolleri normalde gerekli değildir ve AB Komisyonuna bildirilmesi gerekir. Ancak tebliğe göre 27 Schengen üyesi ülkeden 11’i iç kontroller yürütüyor. Bu durum “dış sınırların korunması çalışmadığı sürece Schengen sisteminin bozulduğunu” açıkça ortaya koymaktadır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 16.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.